Doorgaan naar hoofdcontent

5 beauty klassiekers voor de ware recessionista

Het economische klimaat mag dan grauw en grijs zijn, dat betekent niet dat jij als een treurwilg over de kantoorgang mag schuifelen. Een fris en glanzend gezichtje biedt soelaas in barre tijden.
Omdat je die bonus dit jaar wel kunt vergeten beperken we ons tot de bare essentials. Daarom, vijf make upjes die elke recessionista in haar Mulberry hoort te hebben.
1. Yves saint Laurent Touche Eclat Deze beauty klassieker kwast in twee minuten elke wal, kring en (ondiepe) rimpel weg. Het geheim zit in de lichtreflecterende deeltjes die donkere plekken oplicht. Je gebruikt hem over je foundation, onder je ogen, bij je neusvleugel en in de eerste lijnen bij je mond. Let bij het aanschaffen op de kleur: te licht = witte panda .
2. Bobby Brown cream blush Sinds kort is de make uplijn van make up goeroe Bobby Brown te koop bij de Bijenkorf. Met deze cremige blush klop je voorzichtig op het appeltje van je wang, lippen en ook in je arcade boog een subtiel kleurtje.
3. Hema wenkbrauwgel Een fris koppetje kan natuurlijk niet zonder een stel verzorgde wenkbrauwen. Deze wenkbrauwgel is lief voor je portemonnee en geeft je wenkbrauwen kleur waardoor ze voller lijken. Koop meteen ook twee kleuren wenkbrauwpotloden bij de Hema om je wenkbrauwen bij te tekenen .
4. Francois Nars glansstick Seriously, deze stick verdriedubbelt je sjanskansen op de vrijmibo. Probeer maar, breng een glans aan op de jukbeen en het midden van je ooglid (niet op je wenbrauwbot please, te ordinair) voor een gezonde en bovenal vruchtbare (voor de tikkende biologische klokken onder ons) uitstraling. Alleen te koop bij Skins Cosmetics in de Runstraat in de Jordaan.
5. Guerlain terracotta powder Wederom een echte beauty klassieker. Let wel alleen geschikt voor de wat zuidelijker zuidasmeisjes met een warmere huidtoon. Bleke huidjes waar sochtends in alle haast twee bruine oorlogsstrepen zijn gekwast zien er niet fris, glanzend of vruchtbaar uit. Dus, kies niet te donker en kwast met een grote ronde kwast wat van deze zonneschijn op je slapen, neusbrug en kin.

Kijk 'r shinen! Succes Zozuidasgirls.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!