ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 23 maart 2009

5 beauty klassiekers voor de ware recessionista

Het economische klimaat mag dan grauw en grijs zijn, dat betekent niet dat jij als een treurwilg over de kantoorgang mag schuifelen. Een fris en glanzend gezichtje biedt soelaas in barre tijden.
Omdat je die bonus dit jaar wel kunt vergeten beperken we ons tot de bare essentials. Daarom, vijf make upjes die elke recessionista in haar Mulberry hoort te hebben.
1. Yves saint Laurent Touche Eclat Deze beauty klassieker kwast in twee minuten elke wal, kring en (ondiepe) rimpel weg. Het geheim zit in de lichtreflecterende deeltjes die donkere plekken oplicht. Je gebruikt hem over je foundation, onder je ogen, bij je neusvleugel en in de eerste lijnen bij je mond. Let bij het aanschaffen op de kleur: te licht = witte panda .
2. Bobby Brown cream blush Sinds kort is de make uplijn van make up goeroe Bobby Brown te koop bij de Bijenkorf. Met deze cremige blush klop je voorzichtig op het appeltje van je wang, lippen en ook in je arcade boog een subtiel kleurtje.
3. Hema wenkbrauwgel Een fris koppetje kan natuurlijk niet zonder een stel verzorgde wenkbrauwen. Deze wenkbrauwgel is lief voor je portemonnee en geeft je wenkbrauwen kleur waardoor ze voller lijken. Koop meteen ook twee kleuren wenkbrauwpotloden bij de Hema om je wenkbrauwen bij te tekenen .
4. Francois Nars glansstick Seriously, deze stick verdriedubbelt je sjanskansen op de vrijmibo. Probeer maar, breng een glans aan op de jukbeen en het midden van je ooglid (niet op je wenbrauwbot please, te ordinair) voor een gezonde en bovenal vruchtbare (voor de tikkende biologische klokken onder ons) uitstraling. Alleen te koop bij Skins Cosmetics in de Runstraat in de Jordaan.
5. Guerlain terracotta powder Wederom een echte beauty klassieker. Let wel alleen geschikt voor de wat zuidelijker zuidasmeisjes met een warmere huidtoon. Bleke huidjes waar sochtends in alle haast twee bruine oorlogsstrepen zijn gekwast zien er niet fris, glanzend of vruchtbaar uit. Dus, kies niet te donker en kwast met een grote ronde kwast wat van deze zonneschijn op je slapen, neusbrug en kin.

Kijk 'r shinen! Succes Zozuidasgirls.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen