ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzondag 29 maart 2009

Powerdressen maakt een come back

De tijd waarin aankomende advocaten en bankiers als pasja’s werden binnengehaald op de Zuidas is voorlopig voorbij. Dat betekent dat de concurrentie onderling is toegenomen en dat er letterlijk meer uit de kast moet worden getrokken om indruk te maken op de ZA werkgevers.
Termen als dress for succes en power dressen klonken tot voor kort nogal ridicuul en oubollig, denk aan de enorme schoudervullingen van Chrystle en Alexis in Dynasty. Toch is de hoon om het concept power dressen niet helemaal terecht. Want wat je aanhebt doet er zeker wel toe. Zeker nu, waarin jij samen met nog 200 even gekwalificeerde en leuke leeftijdsgenoten om dezelfde banen staat te vechten.

Voor de ZA dames geldt dat je heus niet dat eerste truttige sollicitatiepakje uit de mottenballen hoeft te halen. Het huidige aanbod in de winkels sluit helemaal aan op de strengere dress code. In plaats van de schouders, leg je het accent op de taille om vrouwelijkheid en kracht uit te stralen. Kokerrokken, de hoge Marlene Dietrich broek met dubbele knopenrij en een paar hoge Marc Jacobs lakpumps zijn een paar klassiekers waar je dit seizoen in moet investeren.

Goed gesneden jasjes en pakken, gesteven boorden en kraakheldere witte overhemden zijn natuurlijk niets nieuws voor de gemiddelde ZA-boy. Tel daar verzorgde handen, gladgeschoren kaken bij op en doe niet meer mee aan de casual friday.
Kort gezegd, laat zie dat je je (potentiele) werkgever serieus neemt.
Het is oorlog en je uiterlijk is een wapen dat je schaamteloos moet inzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen