ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 24 april 2009

Wat is iedereen toch boos!

Ik was dit weekend op een verjaardag in het oosten van het land. En god wat was iedereen boos! Boos op het ministerie van Financiën, boos op hun werkgever, maar vooral heeeel erg boos op bankiers. En iedereen die bij een bank werkt of iets in de financiële sector doet is een bankier. Zo ook ik.
Ook al breng je de koffie rond, zit je achter de balie of ben je een doodgewone floormanager. Jij werkt bij een bank en jullie hebben het gedaan! Maar wat hebben 'wij' dan eigenlijk gedaan? Volgens de boze mensen zijn de bankiers heel erg rijk geworden van het geld van anderen. - Mijn bankrekening kent alleen maar rode cijfers... en dan laat ik de hypotheekschuld nog buiten beschouwing -.
Bankiers verkopen producten waar alleen zij beter van worden en die niemand verder begrijpt. Ja, mee eens. Maar wie koopt er dan ook zulke producten?
Bankiers zijn graaizuchtige en hebberige werknemers die in champagne baden en in lamborgini's rijden. Ook mee eens, maar dat is een gedateerd beeld. Deze mensen zitten allang thuis op de bank of ergens in de Bahama's en werken echt niet meer hier op de Zuidas of in the City. Die zijn al binnen en lachen de 'nieuwe generatie bankiers' hard uit, omdat die door het stof moeten voor iets waar ze noch kennis van hebben noch van geprofiteerd hebben.
Kortom, zo erg zijn de bankiers van tegenwoordig nu ook weer niet... Maar leg dat maar uit aan je oudtante die bij elke slok jenever onduidelijker begint te praten en van boosheid rood aanloopt.
De bonus bonanza bij ING heeft uiteraard ook niet echt geholpen. Een kleine rekensom leert ons dat 40.000 mensen daar gemiddeld 7500 uitgekeerd krijgen. Toegegeven, dat is voor veel mensen veel geld. Maar de helft ervan vloeit weer terug in de staatskas en de andere helft in de economie van de Zuidas (ik noem een Blauwe Engel en een Oliver's). Waardoor het Zuidas project misschien weer wat meer private investeerders weet aan te trekken en dat scheelt de belastingbetalers ook weer... Dus dat is eigenlijk alleen maar goed!
Naarmate de middag vorderde en de rode wangen roder werden van de alcohol en de boosheid was er geen woord meer tegenin te brengen. Oh! Wat zijn ze boos.
Gaan zo de komende tijd mijn feesten en partijen buiten de Zuidas eruit zien? Boos word ik ervan. En terwijl ik in de trein zit op weg naar mijn veilige Amsterdam word ik bozer en bozer. Uit frustatie heb ik Michel Tilmant als straf zijn excuses aan zijn moeder laten aanbieden op shootabanker.com. Weet hij ook hoe het voelt het uitschot van een familiefeestje te zijn.

Ik verwacht deze vrijdag zijn excuses, hopelijk voel ik me dan iets beter.

1 opmerking:

desiree zei

Ben je boos?
Pluk een roos.
Zet hem op je hoed.
Dan is morgen alles weer goed.

Vraagje. Zit er een typo in de intro: "kilomter"?

Een reactie plaatsen