Doorgaan naar hoofdcontent

Bezuinigen, hoe moet dat dan wel?

De ergste dip lijken we te hebben gehad. De economie krimpt nu minder snel dan eind vorige jaar en ook de werkloosheid stijgt 75% minder hard dan verwacht. De voorpagina’s worden niet langer uitsluitend gedomineerd door ineenschrompelende beurskoersen. De varkensgriep in Mexico of een judoka met bloemkooloren zijn ook best interessant.

Maar goed, overbelaste overheidsbalansen bieden uitzicht op jaren van torenhoge belastingen en een trage economische groei. We zijn er nog niet. Hand op de knip! Bezuinigen blijft hot.

Als het gaat om bezuinigingen gaan sommige kantoren wel ver.. Ik begreep van een confrère dat ze bij zijn kantoor geen centen meer over hebben om het hardloopteam van subsidie te voorzien. Op eigen kosten meerennen met de Dam tot Damloop zou goedkoper zijn dan meedoen via kantoor. De eigen bijdrage om met kantoor mee te rennen was namelijk hoger dan het inschrijven op individuele basis. Ik heb het even opgezocht, maar het inschrijfgeld voor de dam tot dam loop is EUR 26. Lieve maatschap, waar zijn wij nou helemaal mee bezig?

Bij accountancykantoor Ernst & Young werd het aantal toegestane drankjes tijdens het kerstdiner terug gebracht tot twee. Op een werkfeestje! Dan moet je echt vrolijker dan Frans Bauer zijn wil je daar nog een leuke avond van maken.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Bij het kantoor van vriendin A zijn de pepermuntjes weggehaald bij de receptie omdat die schijnbaar goed waren voor een slordige EUR 20.000 aan kosten per maand. Gelukkig worden ook borrels en diners waarbij alleen kantoorgenoten aanwezig zijn, niet meer gesubsidieerd door het kantoor van A. Dubbele winst! Werknemers met een droge mond die extra uit hun straatje meuren.

Hoe moet dat dan wel, bezuinigen?

Kantoren die er prat op gaan de meest creatieve juridische hoogvliegers van het land in huis te hebben grijpen en masse terug op de meest voor de hand liggende maatregel: ontslag. Of de salarissen van werknemers worden bevroren (als partner heb je gelukkig alleen een winstdeel en geen salaris). Ga je nog maar een paar tientjes omhoog als je medewerker wordt. Als inderdaad. Kan dat niet anders? Ja, dat kan.

Bij het Amerikaanse kantoor Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom kregen alle 1300 associates het aanbod om een jaar met verlof te gaan met behoud van een derde deel van het salaris. Van de 1300 jonge advocaten hebben 125 het aanbod geaccepteerd. Ook bij Nortern Rose kon je kiezen tussen onbetaald verlof of minder dagen werken in ruil voor salariskorting. Bij Allen & Overy in Londen kon je je vrijwillig aanmelden voor een flinke oprotpremie. Binnen een dag waren er meer aanmeldingen dan het aantal te ruimen plekken. Geld voor tijd! Heerlijk. Wanneer ben je als M&A’er nou nog in staat 3 maanden op wereldreis te gaan? Of gewoon dagelijks thuis het vlees te snijden? En de huismerken in de supermarkten zijn ook nog goedkoper geworden. Hoezee. Bezuinigen. Zit t m dan toch in de bonus.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!