ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 22 april 2009

Het is lente! Of toch niet?

Al twee weken lang worden in de pauze de dassen voor een half uurtje afgedaan, de jasjes uitgedaan en de mouwen opgestroopt. Het is lente en de Zuidas komt naar buiten. De AH to Go kent lange rijen, omdat iedereen zijn broodje buiten op de bloembakken op wil peuzelen. De terrasjes voor Dicky’s en de Blauwe Engel zijn bomvol en er zijn dit jaar zelfs lounge banken bijgekomen in de hippe kleuren roze en groen.

Heerlijk. Het is echt even genieten deze paar weken. Na een half uurtje in de zon is iedereen weer opgeladen om de tweede helft van de dag er tegen aan te gaan.

De vergelijkingen met het weer in de aandelenhandel en de economie zijn niet van de lucht. ‘Het is lente, maar de beurs is niet fleurig’ ‘De lente is in aantocht’ ‘ Een nieuwe lente een nieuwe index’. De afgelopen weken zijn de markten, na een dipje onder de 200, alleen maar gestegen. Voorzichtig juichende geluiden waren er te horen op de terrasjes in de zon. Niet alleen de AEX kende deze rally, ook de Dow Jones en andere indices waren positief. Hoeft de crisis toch niet zo lang te duren, las je op de hoopvolle smoelen.

Niets is minder waar blijkt deze week al weer. Maandag zakte de AEX met meer dan 4%. Het zonnetje schijnt dus nog zeker niet overal. Wat wel weer blijkt uit deze rally is dat mensen wanhopig op zoek zijn naar lichtpuntjes, verbeteringen en positief nieuws. Is dit slecht? Nee ik denk het niet, de mens is kennelijk positief van aard.

Ik volg de laatste tijd voornamelijk de pessimisten op deze aardbol.
Maandag kwam ook het nieuws via ‘Turner Radio Network.Blogspot’ uit dat uit de stresstesten in de VS is gekomen dat 16 van de 19 participerende banken technisch insolvent zijn. Insolvent! Hij eindigt zijn post met ‘Put bluntly, the entire US Banking System is in complete and total collapse’. De US overheid ontkent de feiten die op de blog zijn gepost. Als pessimist ga ik ervan uit dat er in ieder geval iets van waarheid in zit. En ook al is slechts een klein deel ervan waar, het betekent in ieder geval het einde van de lente.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen