Doorgaan naar hoofdcontent

When the shit hits the fan..

Wat ben ik blij dat Hoogervorst niks meer te zeggen heeft over de dingen die er echt toe doen. Financiering van ‘kosten koper’ afschaffen. Hoe komt die man erbij!
Hoe moeten we dan in godesnaam onze prinsengrachtpaleisjes nog financieren? De ‘kosten koper’ alleen al zijn ongeveer een jaarsalaris (dat is exclusief bonus, voor de mensen die dit nog steeds krijgen). En met ons uitgavenpatroon is dat in nog geen 15 jaar bijeengespaard. Tot die tijd in een huurhuis vertoeven? De maandlasten die je daarvoor moet opbrengen zijn nog hoger dan je rentelasten plus aflossing. Bovendien was investeren in bricks toch altijd zo verstandig?
Als de ‘kosten koper’ niet gefinancierd kunnen worden, dan zijn er nog minder mensen die een huis gaan kopen (en het aantal was al dramatisch gedaald), dat komt de prijs van je paleisje absoluut niet ten goede.
Nu eenmaal alles toch al een zooi is, kunnen we er net zo goed nog meer ellende tegenaan gooien dacht Hoogervorst. Gelukkig heeft ons aller Wouter daar een stokje voor gestoken. Want sparen voor een huis is echt totaal middeleeuws! Toch?

Reacties

mijnstijl zei…
Ach die Hoogervorst is niet wijs. Ik hoor hem nog zeggen, een aantal jaren geleden tijdens de introductie van het nieuwe zorgvezekeringsplan, de premies gaan niet omhoog. De premies zijn elk jaar nog omhoog gegaan

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!