ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 28 april 2009

When the shit hits the fan..

Wat ben ik blij dat Hoogervorst niks meer te zeggen heeft over de dingen die er echt toe doen. Financiering van ‘kosten koper’ afschaffen. Hoe komt die man erbij!
Hoe moeten we dan in godesnaam onze prinsengrachtpaleisjes nog financieren? De ‘kosten koper’ alleen al zijn ongeveer een jaarsalaris (dat is exclusief bonus, voor de mensen die dit nog steeds krijgen). En met ons uitgavenpatroon is dat in nog geen 15 jaar bijeengespaard. Tot die tijd in een huurhuis vertoeven? De maandlasten die je daarvoor moet opbrengen zijn nog hoger dan je rentelasten plus aflossing. Bovendien was investeren in bricks toch altijd zo verstandig?
Als de ‘kosten koper’ niet gefinancierd kunnen worden, dan zijn er nog minder mensen die een huis gaan kopen (en het aantal was al dramatisch gedaald), dat komt de prijs van je paleisje absoluut niet ten goede.
Nu eenmaal alles toch al een zooi is, kunnen we er net zo goed nog meer ellende tegenaan gooien dacht Hoogervorst. Gelukkig heeft ons aller Wouter daar een stokje voor gestoken. Want sparen voor een huis is echt totaal middeleeuws! Toch?

1 opmerking:

mijnstijl zei

Ach die Hoogervorst is niet wijs. Ik hoor hem nog zeggen, een aantal jaren geleden tijdens de introductie van het nieuwe zorgvezekeringsplan, de premies gaan niet omhoog. De premies zijn elk jaar nog omhoog gegaan

Een reactie plaatsen