Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantiegeld

Het is half tien en ik heb net op internet mijn bankrekening bekeken. Het vakantiegeld is binnen. Eindelijk weer een keer in de zwarte cijfers. Heerlijk, wat een geld. Wat een mogelijkheden. Wat een vrijheid. Ik kijk naar buiten, waar de WTC letters twinkelen in de zon. Wat is een World Trade Centre eigenlijk? Je hebt ze overal ter wereld en de naam doet kosmopolitisch aan, maar eigenlijk is het een doodgewoon saai kantorencomplex. Straks even googlen.
Het is half één. Schafttijd voor de zuidassers. De meeste van hen zullen nu ook het vakantiegeld op hun rekening hebben staan. Hebben meer mensen net verlekkerd naar hun account zitten kijken?
Ik zie de mensen bij eetwinkel de Zwaan de Bretonse vissoep bestellen. De crisis lijkt voor even voorbij. Zal ik een nieuwe tas kopen? Of mooie schoenen? Wat kost een macbook pro eigenlijk? Straks ook maar even googlen.
Het is drie uur en het is nog steeds druk bij eetwinkel de Zwaan. Wat zouden al deze mensen gaan doen met hun vakantiegeld? Door een overschot aan onderzoekers en wetenschappers wordt overal onderzoek naar gedaan. Het vreemdste onderzoek ooit, ging over necrofilie in het dierenrijk. Een ander, minder vreemd, onderzoek is de jaarlijkse vakantiegeldenquête van het Nibud. Volgens het Nibud geeft ongeveer de helft van de ondervraagden het vakantiegeld daadwerkelijk uit aan vakantie (1x per jaar). Een derde spaart het en 10% lost de roodstand af. Zonde.
Het is vijf uur. Zo kijkend naar buiten, denk ik dat de gemiddelde Zuidasser wel wat vaker dan 1 x per jaar op vakantie gaat. Met alle stress die het werken op de Zuidas met zich meebrengt is het ook wel nodig om er wat vaker tussen uit te gaan. Come to think of it, ik ben ook wel aan vakantie toe.
Het WTC is trouwens een sociëteit van bedrijven en een mac book pro kost 2399 euro. Eens even kijken wat een vakantie naar Bali kost.

Reacties

Schoonenborgh zei…
Ik vraag mij nog steeds af waarom ik op jou feed geabonneerd ben want er wordt nooit door iemand gereageerd op je verhaaltjes. je bent een intelligente vrouw. Hoe zit het ? schoonenborgh@gmail.com
Schoonenborgh zei…
Als het vakantiegeld je in de zwarte cijfers moet brengen dan hoor je in ieder geval niet bij de top graaiers. Eerder bij de kantine. Moet ik mijn abonnement opzeggen op je feed of gaan we ook nog wat zinvols publiceren ?
ronald zei…
Leuk stukje. Ook ik ben van mijn vakantie geld uit eten gegaan.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!