ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 27 mei 2009

Vakantiegeld

Het is half tien en ik heb net op internet mijn bankrekening bekeken. Het vakantiegeld is binnen. Eindelijk weer een keer in de zwarte cijfers. Heerlijk, wat een geld. Wat een mogelijkheden. Wat een vrijheid. Ik kijk naar buiten, waar de WTC letters twinkelen in de zon. Wat is een World Trade Centre eigenlijk? Je hebt ze overal ter wereld en de naam doet kosmopolitisch aan, maar eigenlijk is het een doodgewoon saai kantorencomplex. Straks even googlen.
Het is half één. Schafttijd voor de zuidassers. De meeste van hen zullen nu ook het vakantiegeld op hun rekening hebben staan. Hebben meer mensen net verlekkerd naar hun account zitten kijken?
Ik zie de mensen bij eetwinkel de Zwaan de Bretonse vissoep bestellen. De crisis lijkt voor even voorbij. Zal ik een nieuwe tas kopen? Of mooie schoenen? Wat kost een macbook pro eigenlijk? Straks ook maar even googlen.
Het is drie uur en het is nog steeds druk bij eetwinkel de Zwaan. Wat zouden al deze mensen gaan doen met hun vakantiegeld? Door een overschot aan onderzoekers en wetenschappers wordt overal onderzoek naar gedaan. Het vreemdste onderzoek ooit, ging over necrofilie in het dierenrijk. Een ander, minder vreemd, onderzoek is de jaarlijkse vakantiegeldenquête van het Nibud. Volgens het Nibud geeft ongeveer de helft van de ondervraagden het vakantiegeld daadwerkelijk uit aan vakantie (1x per jaar). Een derde spaart het en 10% lost de roodstand af. Zonde.
Het is vijf uur. Zo kijkend naar buiten, denk ik dat de gemiddelde Zuidasser wel wat vaker dan 1 x per jaar op vakantie gaat. Met alle stress die het werken op de Zuidas met zich meebrengt is het ook wel nodig om er wat vaker tussen uit te gaan. Come to think of it, ik ben ook wel aan vakantie toe.
Het WTC is trouwens een sociëteit van bedrijven en een mac book pro kost 2399 euro. Eens even kijken wat een vakantie naar Bali kost.

3 opmerkingen:

Schoonenborgh zei

Ik vraag mij nog steeds af waarom ik op jou feed geabonneerd ben want er wordt nooit door iemand gereageerd op je verhaaltjes. je bent een intelligente vrouw. Hoe zit het ? schoonenborgh@gmail.com

Schoonenborgh zei

Als het vakantiegeld je in de zwarte cijfers moet brengen dan hoor je in ieder geval niet bij de top graaiers. Eerder bij de kantine. Moet ik mijn abonnement opzeggen op je feed of gaan we ook nog wat zinvols publiceren ?

ronald zei

Leuk stukje. Ook ik ben van mijn vakantie geld uit eten gegaan.

Een reactie plaatsen