ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 18 juni 2009

Drijfveren - Iets leuks met kinderen

Mijn zoektocht naar de drijfveren van de mens in pak vervolgt zich, ver van de Zuidas, in Rotterdam. In Hotel New York heb ik met M., een oud huisgenootje, afgesproken. M. werkt in Rotterdam bij een bank. Na het succesvol afronden van een international traineeship, waarbij ze de wereld over vloog, is ze als trader begonnen. M. kwam er al snel achter dat een handelaar in commodities of derivatives niet veel meer, misschien zelfs minder, doet dan een handelaar in koeien of auto’s. En net als bij koehandel, is er na een spelletje of drie de lol wel een beetje af. Al anderhalf jaar zit ze op haar werk starend naar de Bloomberg schermen en de vele grafieken van rentecurves heimelijk te dromen van een baan als kinderjuf. M. is gek op kinderen en van de Elsje Fiederelsjes en Berenbotjes kan ze geen genoeg krijgen.

In Hotel New York praten we over haar dromen. Als ze kinderjuf wil worden moet ze de PABO doen. Een makkie zou je denken voor iemand die na een studie bestuurskunde, econometrie heeft gestudeerd. Maar wat blijkt; hoewel de gemiddelde PABO student nog maar net kan staartdelen, moest zij de hele PABO studie vanaf scratch doen, inclusief de rekenlessen.

Daar komt ook nog eens bij dat er een verplichte (onbetaalde) stage aan vast zit, ze geen studiefinanciering meer kan krijgen en niet voldoende heeft gespaard om die periode door te kunnen komen. Hoewel het verkrijgen van een lening voor een MBA studie aan London Business School à 70,000 euro een makkie is, wordt het wat moeilijker een lening voor omscholing tot kleuterjuf te krijgen. Praktische problemen dus, die haar verhinderen haar droom waar te maken.

Wat te doen? Snel maar een man vinden en haar eigen kleuterklas beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen