ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzondag 14 juni 2009

Zuidas uniformen

Elk afgestuurd meisje dat van de provincie naar de Zuidas trekt ambieert een carriere als Zuidas prinses. En bij die eerste schreden in de Amsterdamse City is de juiste outfit van essentieel belang. Je wil dat je kleding zegt “hallo bank/kantoor, ik ben jong, mooi en en total partner material”, niet “ik kom uit Leiden en dit synthetisch grijze pakje heb ik al sinds mijn bestuursjaar, leuk he?”Daarom gaan de Zoza-girls aandacht besteden aan het zogenoemde Zuidas uniform. Dat wil zeggen, outfits waar je als aanstormend talent een voet tussen de deur krijgt bij de gesloten forten op de Zuidas.
Allereerst, wees nooit, maar dan ook nooit bang om je uniform op te seksen. Dat betekent niet dat je als pornosecretaresse over het kopieerapparaat moet gaan hangen. Dus nooit zwarte rokjes met strakke witte bloesjes en een secretaressebril, dat ligt zo voor de hand. En panterprints zijn al helemaal niet bespreekbaar. Nee, echte office sex draag je aan je voeten, hoe hoger en scherper die hakken hoe beter. De enige regel is, geen tenen op de werkvloer. Peep toes daarentegen, zijn subtiel genoeg om mee weg te komen.

Als je als Zuidas debutante gaat shoppen, is het van belang om te bepalen welk personage je in jouw persoonlijke office soap gaat spelen. Ben je meer een Serena, dan draag je wapperjurkjes met langere chique vesten, witte bohemienbloesjes over strakke zakelijke broeken. Voor al deze outfits geldt dat de materialen echt in orde moeten zijn, strak katoen en zacht kasjmier. Zo voorkom je dat je te 'boho' op kantoor verschijnt. Een gouwe ouwe tip, met parels lijkt alles chique.

Ben je een hardcore Blair, dan is de zakelijke look een fluitje. Blair is het ultieme kostschoolmeisje. Dat betekent dat de meeste aandacht naar de benen gaat. Bij vrij simpele zwarte jurkjes, kies je super funky kousen. American Apparel (Westerstraat, Utrechtsestraat)verkoopt fantastische kleuren en bewerkte kousen. Heb je meer te besteden dan zijn de Wolford kousen (bijv. hoek Leidsestraat/Prinsengracht; Bijenkorf) een aanrader.

Een regel willen de Zozagirls in je oren knopen. Geen enkele zichzelf respecterende Zuidas-prinses draagt een mantelpakje. Je plukt de sollicitantes op kantoor er altijd uit omdat ze standaard een mantelpakje (van Esprit of Benneton) aanhebben. Een truttenpakje is een zwaktebod, het uniform van de onzekere twijfelaars die net iets te hard hun best moeten doen.

1 opmerking:

Anita zei

Ik vind jullie blog fantastisch !

Een reactie plaatsen