ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 23 november 2010

Drijfveren - Superhelden


Uit de oude doos. Maar het doet ons even aan deze dagen denken...

Een vriend van mij verwoordde het als volgt: Wij zijn batman en catwoman. ’s Ochtends staan we op om onze batcave in te gaan. Daar trekken we onze kostuums aan en vertrekken we in onze heldenoutfits naar ons werk. Eenmaal op werk doen we wat we moeten doen, zoals ook batman en catwoman doen wat ze moeten doen.
Als we onze plicht vervuld hebben keren we ’s avonds terug naar onze batcave, waar Alfred de butler ons uit onze pakken helpt en onze batmobiel op de stoep neerzet. Eenmaal uit onze pakken zijn we weer onszelf. Eenmaal onszelf kunnen we los gaan in de Jimmy, op Rauw of op de vele festivals die ons land rijk is.
Wij bankiers en advocaten verrichten heldendaden in onze kostuums. Toch?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen