ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 30 juni 2010

Nieuwe Baan

De eerste schooldag na de zomervakantie met je nieuwe o'Neill schriften, vers aangeschaft op de V&D schoolcampus. Dit jaar ga je het echt anders aanpakken. Niet meer twee dagen voor proefwerkweek aanpappen met de klassenerd om alle gemiste aantekeningen te kopieren. Jij gaat braaf met je nieuwe roze met bont bekleedde pen aantekeningen maken. Die eerste schoolweek lukt het nog om het toonbeeld van ijver te veinzen. Maar in week twee hangt je lethargische puberzelf weer lekker ongeinteresseerd in de schoolbank. Je nieuwe schriften, gescheurd en volgekrabbeld met talloze onzinconversaties met je BFF die tijdens de les schriftelijk werden voortgezet.

Jaren later, als je groot bent, gebeurt hetzelfde als je van baan wisselt. Op je oude werk trok je hele dagen uit om je administratie te doen, vakanties tot in 2011 te plannen en Yolanthe vs Jan op nu.nl/achterklap te volgen. Zo stoer ben je niet die eerste weken op je nieuwe werk. Met een frisse start sta je 's ochtends als eerste in de lift en maak je outlook mapjes met titels als "Administratie"en "Prive". Ook doe je heel aardig tegen alle nieuwe collega's. Zo sta je op donderdagavond op de borrel te doen alsof je iets gemeen hebt met met Bert van IT en Barry van de Payroll.

Gelukkig verschijnen na twee weken de eerste barstjes in je imago als employee of the month.
Dat is geruststellend, wat het is erg vermoeiend om het braafste meisje van de klas te spelen. Een ommetje tijdens de lunch wordt weer een hardcore shopsessie en die ranzige meuk uit de koffie automaat wordt ingewisseld voor clientencappucino uit de ontvangstkamer. Inmiddels heb je ook een sneue maar geniale studentstagiaire gevonden die als een dankbare memomachine functioneert, en voila, alles is weer bij het oude. Eigenlijk verandert er niets na klas 3 VWO.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen