Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantie- Deel 2


Kamperen in het klimatologisch uitdagende Terschelling bleek toch de nodige kosten met zich mee te brengen. Retourtje Amsterdam inclusief boot: EUR 60. Een week kamperen: EUR 20 de neus. De gehele dag de lokale horeca spekken inclusief “hangen in strandtent” en “uit in tienerdisco”: EUR 110 de neus. Per dag. Al met al wel een stuk goedkoper dan Ibiza.
Het grootste voordeel is misschien nog wel dat je je geen andere halve bekenden of zelfs leeftijdsgenoten tegenkomt. Kwam ik vorig jaar met de ergste kater ooit nog wat souvenirs uit mn studententijd tegen waar ik verplicht sociaal mee moest gaan doen in een hippe strandtent, op Terschelling bestond het publiek louter uit happy hakkende tieners met stoom uit hun oren van de hormonen en hun bezorgde, veelal natuurliefhebbende, ouders. Met andere woorden, geen zorgen of je wel de juiste clubs hebt opgezocht - die zijn er niet- en ook geen zorgen of je genante acties in de lokale hakkebars door bekenden worden opgepikt.
Die vrijheid geeft pas daadwerkelijk een gevoel van vakantie. En was voor vriendin F en H een excuus om in een 1-2 tje de lokale campingbaas te reglen, en voor vriendin G om er met een import Amsterdammer vandoor te gaan. Zo werd er zelfs nog meer geregeld dan tijdens een weekje Ibiza.
De Wadden zijn niet alleen een stuk laagdrempeliger, er is ook vrij weinig te beleven. Je kan er eigenlijk alleen maar fietsen dus je hoeft je ook niet druk te maken waar het feest is. Dat eiland ben je over gefietst in een klein uur, hetgeen meteen korte metten maakte met mijn ‘heb ik alles hier wel gezien’ neurose. En als het regent hoef je ook niet uren alles bikiniproof te harsen. Of te trainen. Heerlijk eigenlijk. Mag ik nog een La Choufje? En een bitterbal alstublieft.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire berichten van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …