ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 16 juli 2009

Vakantie- Deel 2


Kamperen in het klimatologisch uitdagende Terschelling bleek toch de nodige kosten met zich mee te brengen. Retourtje Amsterdam inclusief boot: EUR 60. Een week kamperen: EUR 20 de neus. De gehele dag de lokale horeca spekken inclusief “hangen in strandtent” en “uit in tienerdisco”: EUR 110 de neus. Per dag. Al met al wel een stuk goedkoper dan Ibiza.
Het grootste voordeel is misschien nog wel dat je je geen andere halve bekenden of zelfs leeftijdsgenoten tegenkomt. Kwam ik vorig jaar met de ergste kater ooit nog wat souvenirs uit mn studententijd tegen waar ik verplicht sociaal mee moest gaan doen in een hippe strandtent, op Terschelling bestond het publiek louter uit happy hakkende tieners met stoom uit hun oren van de hormonen en hun bezorgde, veelal natuurliefhebbende, ouders. Met andere woorden, geen zorgen of je wel de juiste clubs hebt opgezocht - die zijn er niet- en ook geen zorgen of je genante acties in de lokale hakkebars door bekenden worden opgepikt.
Die vrijheid geeft pas daadwerkelijk een gevoel van vakantie. En was voor vriendin F en H een excuus om in een 1-2 tje de lokale campingbaas te reglen, en voor vriendin G om er met een import Amsterdammer vandoor te gaan. Zo werd er zelfs nog meer geregeld dan tijdens een weekje Ibiza.
De Wadden zijn niet alleen een stuk laagdrempeliger, er is ook vrij weinig te beleven. Je kan er eigenlijk alleen maar fietsen dus je hoeft je ook niet druk te maken waar het feest is. Dat eiland ben je over gefietst in een klein uur, hetgeen meteen korte metten maakte met mijn ‘heb ik alles hier wel gezien’ neurose. En als het regent hoef je ook niet uren alles bikiniproof te harsen. Of te trainen. Heerlijk eigenlijk. Mag ik nog een La Choufje? En een bitterbal alstublieft.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen