ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 29 juli 2009

Werkontduiking - Onzichtbaar

In onze vorige column over het wat, waar en hoe van "looking busy" zijn we ingegaan op de houding. Dit keer de locatie. Naast houding en gezichtsuitdrukking is
locatie namelijk uitermate belangrijk. Want wat er daadwerkelijk op ons scherm gebeurt, daar heeft niemand zicht op door een zorgvuldig uitgekozen plekje in de eindeloze kantoortuinen..

Nooit, maar dan ook nooit met je rug naar de deur of een gang zitten. Er liggen altijd sluipers op de loer, die je niet hoort aankomen omdat je verdiept bent in de elf episodes op hereisthecity.nl over de voormalige Lehman Brother trader die als exotisch danseres aan de slag is gegaan. Niets vervelender dan onverwachts gestoord te worden in een dergelijke bezigheid.

Kies je plek strategischer uit. Mocht je al een vaste plek toegewezen hebben gekregen? Klaag dan bij je leidinggevende over de lichtinval op je scherm, of de irritante tic van je collega, begin desnoods over het Sick Building Syndroom of ergonomisch onverantwoorde bureaus. Dit zorgt er hopelijk voor dat je in een ander kantoor of op een andere plek komt te zitten. Doel. Een plek met je rug naar het raam of de muur.

Mocht dat niet lukken, zorg er dan voor dat die collega achter je zit, waarvan je weet dat hij agent 327 is, de vaste reaguurder van Geenstijl.nl.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen