Doorgaan naar hoofdcontent

Grijze muizenpleidooi

Het is niets nieuws. Mannen raken afgeleid door mooie vrouwen. Een paar weken geleden zagen we het bij Henk Schiffmacher die na het zien van een naakte blondine een paar simpele vragen niet meer wist te beantwoorden. Uit eerder Canadees onderzoek is al gebleken dat mannen onverstandige keuzes maken in het bijzijn van een aantrekkelijke vrouw. Hier is nu onderzoek uit Nijmegen bijgekomen. Dit onderzoek stelt dat een man in het bijzijn van een (aantrekkelijke) vrouw zo ontzettend bezig is met zichzelf goed neer te zetten, dat er in zijn hersenen geen plek meer is voor een andere bezigheid waarbij enig intelligentie gewenst is. Vervelend, zou je denken. Zielig ook wel een beetje, maar meer ook niet.

Hier was de consultant, psycholoog, zelfbenoemd visionair en columnist van het FD het niet mee eens. Hij pleit er daarom voor dat vrouwen zich wat degelijker kleden. Excuse you? Ja zeker. Vrouwen zouden zich degelijk moeten kleden, maar gelukkig niet alleen om mannen hun intelligentie te laten behouden, ook jaloerse vrouwen wordt zo het leven makkelijker gemaakt. Pleidooi voor de grijze muis dus.

Het beeld van de jaloerse, misgunnende vrouw wordt vaker gebruikt om andere vrouwen in het gareel te houden. Zonde! Waarom kunnen wij een competente, mooie, goed en sexy geklede vrouw niet gewoon als voorbeeld nemen. Niets mis met hoge hakken, gelakte nagels of een hoge split. En als het ervoor zorgt dat je mannelijke collega daardoor minder goed uit de verf komt, is dat een leuke bijkomstigheid.

Wel of niet serieus genomen worden op je werk heeft niets met sexy kleding te maken, het heeft te maken met intelligentie, capabilities en op hoogte zijn van de mores en wetten van de Zuidas. De eerste twee heb je en voor het laatste lees je Zozuidas, dus niets staat jou nog in de weg. You go girl!

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!