ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 26 augustus 2009

Grijze muizenpleidooi

Het is niets nieuws. Mannen raken afgeleid door mooie vrouwen. Een paar weken geleden zagen we het bij Henk Schiffmacher die na het zien van een naakte blondine een paar simpele vragen niet meer wist te beantwoorden. Uit eerder Canadees onderzoek is al gebleken dat mannen onverstandige keuzes maken in het bijzijn van een aantrekkelijke vrouw. Hier is nu onderzoek uit Nijmegen bijgekomen. Dit onderzoek stelt dat een man in het bijzijn van een (aantrekkelijke) vrouw zo ontzettend bezig is met zichzelf goed neer te zetten, dat er in zijn hersenen geen plek meer is voor een andere bezigheid waarbij enig intelligentie gewenst is. Vervelend, zou je denken. Zielig ook wel een beetje, maar meer ook niet.

Hier was de consultant, psycholoog, zelfbenoemd visionair en columnist van het FD het niet mee eens. Hij pleit er daarom voor dat vrouwen zich wat degelijker kleden. Excuse you? Ja zeker. Vrouwen zouden zich degelijk moeten kleden, maar gelukkig niet alleen om mannen hun intelligentie te laten behouden, ook jaloerse vrouwen wordt zo het leven makkelijker gemaakt. Pleidooi voor de grijze muis dus.

Het beeld van de jaloerse, misgunnende vrouw wordt vaker gebruikt om andere vrouwen in het gareel te houden. Zonde! Waarom kunnen wij een competente, mooie, goed en sexy geklede vrouw niet gewoon als voorbeeld nemen. Niets mis met hoge hakken, gelakte nagels of een hoge split. En als het ervoor zorgt dat je mannelijke collega daardoor minder goed uit de verf komt, is dat een leuke bijkomstigheid.

Wel of niet serieus genomen worden op je werk heeft niets met sexy kleding te maken, het heeft te maken met intelligentie, capabilities en op hoogte zijn van de mores en wetten van de Zuidas. De eerste twee heb je en voor het laatste lees je Zozuidas, dus niets staat jou nog in de weg. You go girl!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen