ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 13 augustus 2009

Matig AdvocatigAdvocaten zijn de meest miserabele personen die ik ken.
Echt waar, er zijn geen ongelukkiger mensen dan de toga dragers met hun neurosen, drankproblemen, en hun totale zelfoverschatting.

Het grote verschil met investment bankers die ook afschuwelijk saai werk doen, is dat de laatste groep nog eer uit haar werk haalt. Investment bankers zijn ervan overtuigd dat ze met het in elkaar draaien van excel bestandjes een deal kunnen maken of breken. Rain makers zijn ze, Masters of the Universe in hun eigen universum! Ignorance is bliss noemen wij dat.

Nee, dan onze vrienden van de Orde. Bel eens een advocaat en vraag hoe het met hem/haar gaat. Wees dan stil en doe een transformer in de vorm van de Klaagmuur te Jeruzalem.

Het gaat namelijk nooit goed, lekker, ontspannen of iets anders positiefs. Meestal gaat het kut, in het beste geval matig. De klaagzang heeft een terugkerend patroon waarin haat tegen afwisselend client of partner, constante twijfel over de beroepskeuze en een dwangmatige zucht naar vreemdgaan de revue passeren.

Om de stand van de advocatuur te peilen hoef je trouwens niet zelf de telefoon op te pakken om met je amices en amicae te bellen. Meestal ontvang je op een willekeurige werkdag rond 9:45 uur wel een een belletje dat heel geinteresseerd begint. Je hoort: hoe is het nou met je nieuwe yoga klasje/nierbekkenontsteking/relatie van vijf jaar die op de klippen is gelopen?

Let op, het is niet de bedoeling dat je daar dan echt een antwoord op geeft. Tijdens de halve seconde waarin jij ademhaalt om de vraag in kwestie te beantwoorden, grijpt Amica de gelegenheid om je de komende twintig minuten mee te laten doen met het spelletje "Ik haat mijn leven/baan/vriend", hier, vangen!En daarmee komen we bij de treurige kern van de zaak. Advocaten mogen dan met z'n allen besmuikt lachen om investment bankers die hun eigen rol in the bigger scheme nogal overschatten. Advocaten doen precies hetzelfde, zo niet erger. Met het gijzelen van hun vrienden in hun eeuwige ellende over het advocatenbestaan gedragen ze zich ook als Masters of the Universe.

Grow up! Wees blij dat je in deze tijden nog een baan hebt om je hypotheek af te lossen. De wereld draait niet om advocaten en hun zielige probleempjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen