Doorgaan naar hoofdcontent

Boze mannen

Elke ochtend, om 08:09 springt een Zoza-girl van haar hippe Pick Up town bike om de trein van kwart over te halen.
Low fat latte in een hand, het FD in de andere, ontwijkt ze slecht geklede ambtenaren en groezelige perronrokers om in peace op de trein te wachten.
Terwijl de deuren van de trein openslaan en ik (die ZoZagirl ben ik dus) de stroom mensen die uitstapt afwacht, ramt een dikke vijftiger met zijn koffertje de latte en het FD uit mijn handen. Vervolgens Hulk Hogan-ed deze ambtelijke pad me uit de weg en gaat met zijn middelbare billen op de enige vrije plek in de coupe zitten. De rest van de rit kauwt hij zelfgenoegzaam op zijn meegebrachte boterhammetjes. Je hoort hem denken: Jullie staan, EN IK ZIT Motherf*ckers!

Jonge vrouwen, die vindt de Boze Man pas echt irritant. Elke vrouwelijke twintiger die het waagt om in zijn gangpad te staan wordt gecockblockt en krijgt een enkeltje deurstang zitten buiten de coupe.

Waarom Boze Man zo boos is snap ik eigenlijk niet. Toen hij zo oud was als ik, kon ie voor een prikkie een huis kopen, wij niet.

En hij heeft lekker kunnen meerijden op de naoorlogse groeispurt van de Nederlandse economie. Wij mogen nu puin gaan ruimen.

Ik draag bij aan het pensioen van deze ontevreden vijftiger, terwijl niemand dat voor ons gaat doen.

Morgenochtend sta ik op het perron met een koffertje, klaar voor een potje WWE wrestling. Die stoel daar, die is van mij vriend!

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire berichten van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Advocatuurlijke aanspreekvormen

Als beginnend stagiaire heb ik wel eens een uur gedaan over het opstellen van een emailtje. En dat was alleen nog maar de aanhef. Advocaten hebben namelijk een uitgebreid arsenaal aan begroetingen en het selectieproces van de Juiste Aanspreekvorm is er een om serieus te nemen. Al vroeg heb ik geleerd dat een verkeerd aangeheven bericht kwaad bloed kan zetten bij de ontvanger. En als beginnend stagiaire wil je geen kwaad bloed zetten. De Juiste Aanspreekvorm kiezen is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het is afhankelijk van verschillende factoren, en altijd moeten alle omstandigheden van het geval worden meegewogen. De keuze is veruit het makkelijkste bij de bij jou onbekende advocaat van de wederpartij. Deze wordt vrijwel zonder uitzondering aangesproken met geachte confrère of geachte collega (of in voorkomend geval: confrater).De enige variabele factor is het geslacht: zorg dus wel dat je dat goed hebt! Klassieke beginnersfout, die voorkomen kan worden door even de profile pic v…