ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 14 september 2009

Dutch and the City

In de week van 9/11 waren Wim en Max op citry trip naar NYC. Al moet je er dagelijks voor onder Prins Pils schuiven, er zijn slechtere kandidaten om op shopping spree mee te gaan. En de timing zat ook nog mee: het was fashion week in New York! Zo doe je inspiratie op voor de wintercollectie onder het mom van een stukje maatschappelijke betrokkenheid.Je zou bijna vergeten dat Wim en Max voor een ander baanbrekend evenement waren overgevlogen: Peter Stuyvesant´s aankomst in Nieuw Amsterdam. Wie? Wat? Waarom? Inderdaad, je zou het bijna vergeten. De Provincie Friesland had er een eigen kantine voor opgezet. Niet recessiewaardig! - Friesland loopt soms misschien wat achter, Doutzen uitgezonderd.- Toch was het leuk voor Wim en Max dat er wat fans bij deze uitwedstrijd waren meegereisd. Zelfs de Nederlandse media hield zich namelijk eerder bezig met Viktor en Rolf dan met Wim en Max.

Als het in de media niet over fashion ging, dan ging het wel over de val van de Lehman Brothers, nu een jaar geleden. De val van de Amerikaanse zakenbank luidde volgens velen de globalisering van de recessie op de Amerikaanse financiële markten in. Een jaar na dato moest daar de afgelopen week nog heel wat verwerkingsschrijverij aan worden gewijd. Peter Stuveysant´s komst ligt heel wat verder in het verleden. Zo´n 400 jaar om precies te zijn. Wellicht dat de New Yorkers, met uitzondering van een handjevol chauvinistische Nederlanders, dit heuglijke feit daarom ontging. Geef ze eens ongelijk, die zaten met zijn allen vooraan bij Herve Leger en DvF.

Toch deed Max met dat postbodepakje – wat ze overigens ook al aan had bij de opening van de Arnhemse mode biënnale- leuk mee.

De VEB presenteerde de pro´s, maar ook de con´s van het Nederlandse ondernemersklimaat. Heerlijk, lekker Hollands, nooit te hoog van de toren blazen. Ook daar luisterde overigens niemand naar, behalve de VEB leden per video conference, als we het FD mogen geloven (zie FD 2009-09-10, p. 15). I am from Holland, where the f*ck you from?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen