ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 18 september 2009

Ja ik wil... (je geld/status/achternaam)


Wie denkt dat verstandshuwelijken alleen in Christen Unie propaganda en hardcore reli-milieus voorkomen, think again.
Ook op de Zuidas date en trouwt men met minder zuivere motieven dan de pure Liefde alleen.
Het leven is geen romcom. En als jij op maandagochtend op het Strawinskyplein onhandig struikelt over een tegel, lig je gewoon op de grond. Je valt niet tegen een toevallig voorbijlopende Matthew McConaughey aan (de ontmoeting tussen de hoofdpersonen in zo’n film gebeurt om onduidelijke redenen altijd via een botsing, valpartij of stapel papieren die wegwaait).

In hetzelfde kader komt de gemiddelde straatprosituee in het dagelijks leven ook niet vaak een rijke zakenman tegen die haar een creditcard geeft waarmee ze Rodeo Drive kan leegshoppen om vervolgens samen in een Porsche de zon tegemoet te rijden (zoals in de ultieme romcom Pretty Woman).

Als dat zo zou zijn dan zouden de ZoZagirls wel een paar ZuidAs vriendinnetjes weten die hun geluk vermoedelijk op straat zouden beproeven.

De ZoZagirls hebben namelijk genoeg vriendinnetjes die niet per sé verliefd zijn op hun rijke en ambitieuze verloofden. Luchtig vertelt zo’n vriendinnetje dat ze geen “fysieke klik” heeft met haar aanstaande, maar dat ze “ontzettend bij elkaar passen” en het “verder zo gezellig hebben”.

Wat eigenlijk betekent: "Nee ik hou niet van hem, maar deze kerel kan ik binnen twee jaar naar het Gooi lokken om een kleine Julia/Storm/Milo te baren en a la Maria Kooistra in zigeunerjurken de Boho mama uit te hangen".

Fair enough. Misschien heeft zo’n dame het op het eerste gezicht goed bekeken, maar jarenlange indoctrinatie door Hollywood is ons toch niet in de koude kleren gaan zitten.

Als op kantoor het liftbelletje gaat, kijken de ZoZagirls altijd even naar wie er uit de lift stapt. Wie weet heeft Hugh Grant een carriereswitch naar de advocatuur gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen