ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 11 september 2009

Mad men

Ik ben tijdelijk verhuisd naar Madison Avenue, NY, 1960.
Zoals bij elke op dvd gekochte serie heb ik me me in een weken durende t.v. sessie gestort, slechts onderbroken door werk en wc bezoek. Daarbij ontwikkel ik meestal ook een korte, maar hevige verliefdheid op het hoofdpersonage, in dit geval ladies man Don Draper. Hij is niet de eerste. Medio 2007 had ik een bakviswaardige obsessie voor Tony Soprano, de obese kalende maffia baas uit The Soprano's.
Ook Jack Bauer heeft me gedurende de 24 marathon in 2008 niet onberoerd gelaten. Het moment dat Jack tot me sprak "I'm federal agent Jack Bauer. This is the longest day of my life", zat ik op mijn veilige bank te hopen op een ontvoering door een onduidelijke Tjetjeense splintergroepering.

Maar
met Mad Men is het anders. Deze serie is geen crush. Het is ware liefde.
Dat komt door de onbeschaamde
politieke incorrectheid van de serie: Don Draper: "Let me ask you something, what do women want?
Roger Sterling: "Who cares."

Maar met name aan de formidabele kleding die in de serie wordt gedragen heb ik mijn hart verloren.


Waarom kunnen we vanaf maandag niet allemaal in Mad Men stijl naar ons eigen Sterling Cooper (ZZA: het reclame bureau dat centraal staat in de serie)?

Een stijl waarin mannen eruit zagen alsof ze ook echt alleen op zondag het vlees kwamen snijden. Permanent een sigaret in de mondhoek en al voor de lunch aan de Scotch.

Onze mannelijke Zuidasgenoten doe de Don""door te kiezen voor 60's corporate chic, met manchetknopen en een Kennedy stijl pochet (plat gevouwen).

Mad Men vrouwen dragen kokerrokken, chique chiffon blousjes en en broches. De ZoZadames strijken hun bewerkte nylon kousen nog eens glad en toasten met een apple martini op de Mad Men van de Zuidas!
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen