ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzaterdag 26 september 2009

Onze favoriete ex advocaat, schrijfster van erotische verhalen en diepe poezie, Deirde Dare, heeft weer van zich laten horen. 
Na haar ontslag bij de Moskouse vestiging van Allen & Overy vorig jaar zijn blijkbaar barre tijden aangebroken voor miss Dare, die nu
dreigt haar diensten aan te bieden voor  $2,500 per nacht (inclusief ontbijt). En met diensten bedoelen we niet haar drafting skills
Voor de Zuidassers die nog niet bekend zijn met het fenomeen Dare, lichten we je kort in.


De Amerikaanse advocaat Deirdre Dare (43) was vorig jaar het onderwerp van menig gesprek bij koffie apparaten rond advocatig Nederland.

Werkzaam bij A&O Moskou, had ze blijkbaar tijd over om zich te richten op haar grote passie:  het schrijven van ondeugende ouwe vrouwen verhaaltjes voor haar online roman "Expat: A Weekly Serialized Novel About Life in Moscow". In Expat heeft het hoofdpersonage sex met verschillende Europese expats in Moskou.

 

Hoewel volgens een disclaimer op haar website de verhalen op pure fictie berusten, dragen verschillende personages in de verhalen namen van directe (ex) collega's van Dare. A&O was logischerwijs niet zo blij met de literaire aspiraties van Dare en beeindigde de arbeidsovereenkomst met haar voormalige werknemer. Daarop startte Dare een procedure tegen A&O en claimde een substantiele schadevergoeding van 3,5 miljoen BP.

Om ondertussen haar spannende expat bestaan in Moskou te kunnen bekostigen schrijft de ex advocaat tegenwoordig de column “Sexpat” voor Moscow News Weekly.


Wie nieuwsgierig is geworden (en echt geen zak te doen heeft) kan terecht op www.deidredare.com voor piemelpoezie (de ZoZagirls hebben in Deirdre een nieuw genre ontdekt), en foto's van een middelbare vrouw in een negligeetje met stippeltjes.


We geven het woord nu aan Deirdre die het uiteindelijk het beste zelf kan vertellen:

“I have no intention of giving everything to a cock on a horse with a bright diamond ring”

Helder, Deirdre.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen