Doorgaan naar hoofdcontent
Onze favoriete ex advocaat, schrijfster van erotische verhalen en diepe poezie, Deirde Dare, heeft weer van zich laten horen. 
Na haar ontslag bij de Moskouse vestiging van Allen & Overy vorig jaar zijn blijkbaar barre tijden aangebroken voor miss Dare, die nu
dreigt haar diensten aan te bieden voor  $2,500 per nacht (inclusief ontbijt). En met diensten bedoelen we niet haar drafting skills
Voor de Zuidassers die nog niet bekend zijn met het fenomeen Dare, lichten we je kort in.


De Amerikaanse advocaat Deirdre Dare (43) was vorig jaar het onderwerp van menig gesprek bij koffie apparaten rond advocatig Nederland.

Werkzaam bij A&O Moskou, had ze blijkbaar tijd over om zich te richten op haar grote passie:  het schrijven van ondeugende ouwe vrouwen verhaaltjes voor haar online roman "Expat: A Weekly Serialized Novel About Life in Moscow". In Expat heeft het hoofdpersonage sex met verschillende Europese expats in Moskou.

 

Hoewel volgens een disclaimer op haar website de verhalen op pure fictie berusten, dragen verschillende personages in de verhalen namen van directe (ex) collega's van Dare. A&O was logischerwijs niet zo blij met de literaire aspiraties van Dare en beeindigde de arbeidsovereenkomst met haar voormalige werknemer. Daarop startte Dare een procedure tegen A&O en claimde een substantiele schadevergoeding van 3,5 miljoen BP.

Om ondertussen haar spannende expat bestaan in Moskou te kunnen bekostigen schrijft de ex advocaat tegenwoordig de column “Sexpat” voor Moscow News Weekly.


Wie nieuwsgierig is geworden (en echt geen zak te doen heeft) kan terecht op www.deidredare.com voor piemelpoezie (de ZoZagirls hebben in Deirdre een nieuw genre ontdekt), en foto's van een middelbare vrouw in een negligeetje met stippeltjes.


We geven het woord nu aan Deirdre die het uiteindelijk het beste zelf kan vertellen:

“I have no intention of giving everything to a cock on a horse with a bright diamond ring”

Helder, Deirdre.


Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire berichten van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …