Doorgaan naar hoofdcontent

Lustformule

Op Nu.nl stond een interessant bericht. Psychologe Susan Quilliam heeft lust op de werkvloer in een (hoogstwaarschijnlijk zeer wetenschappelijke) formule gegoten. Number crunchers die we zijn, zijn we gelijk aan het rekenen geslagen en tot de conclusie gekomen (nu een keer wetenschappelijk onderbouwd) dat de Zuidas een voedingsbodem is voor affaires en sexuele escapades.

Het gaat om de volgende formule:

SA= ((SCFx2) + (AO(US+SE+Z)) + (VA(EO+IV+VTP)))

Seksuele aantrekkingskracht = ((Sterke centrale figuren x 2) + (Aantrekkingskracht Ontwikkelen (Uitdagende Situaties + Sterke Emoties + Zelfrelativering)) + (Voortdurend Aanpassen (Externe Omstandigheden + Innerlijk Verzet + Vijandigheid Tussen Personen).

De Zoza girls hebben op een schaal van 1 tot 10 de factoren van deze formule gekwantificeerd op basis van onze ervaringen op de Zuidas.

Sterke Centrale Figuren: Op de Zuidas zijn de sterke central figuren in ieder kantoor te vinden. De branieschoppende partners, de diva managers en de gelikte MD's. Dit zij zeer sterke centrale figueren, een 10 dus.
Uitdagende Situaties: De uitdagende situaties zijn ook in overvloed te vinden. Killing deadlines, lange uren achter excel proberend niet in slaap te vallen en nachten doorhalen. 9+
Sterke Emoties: Huilende stagiairs, schreeuwende managers, gestresste partners. Voorbeelden van sterke emoties in overvloed. Een 10.
Zelfrelativering: Een 0, behoeft geen verder betoog
Externe Omstandigheden: Dreigend ontslag, veel te hoge hypotheeklasten, dure thuiszittende vrouw, kredietcrisis. Deze externe omstandigheden drijven collega's in elkaars armen en/of bed. Een dikke 9.
Innerlijk Verzet: Het innerlijke verzet is groot. De drijfveren van de Zuidassers zijn al veelvuldig besproken (link). Een 8.
Vijandigheid Tussen Personen: Ellenbogenwerk, catfights, mails met MD's in de cc om je gelijk te halen bij een collega. Alleen in de Gouden Kooi was de vijandigheid groter. Een 9.

Komen we uit op maar liefst 65 punten. Geen andere sector die een dergelijke sexuele aantrekkingskracht met zich mee brengt! We hebben de foto's van de kerstborrels om het te bewijzen
.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!