ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 17 september 2009

Lustformule

Op Nu.nl stond een interessant bericht. Psychologe Susan Quilliam heeft lust op de werkvloer in een (hoogstwaarschijnlijk zeer wetenschappelijke) formule gegoten. Number crunchers die we zijn, zijn we gelijk aan het rekenen geslagen en tot de conclusie gekomen (nu een keer wetenschappelijk onderbouwd) dat de Zuidas een voedingsbodem is voor affaires en sexuele escapades.

Het gaat om de volgende formule:

SA= ((SCFx2) + (AO(US+SE+Z)) + (VA(EO+IV+VTP)))

Seksuele aantrekkingskracht = ((Sterke centrale figuren x 2) + (Aantrekkingskracht Ontwikkelen (Uitdagende Situaties + Sterke Emoties + Zelfrelativering)) + (Voortdurend Aanpassen (Externe Omstandigheden + Innerlijk Verzet + Vijandigheid Tussen Personen).

De Zoza girls hebben op een schaal van 1 tot 10 de factoren van deze formule gekwantificeerd op basis van onze ervaringen op de Zuidas.

Sterke Centrale Figuren: Op de Zuidas zijn de sterke central figuren in ieder kantoor te vinden. De branieschoppende partners, de diva managers en de gelikte MD's. Dit zij zeer sterke centrale figueren, een 10 dus.
Uitdagende Situaties: De uitdagende situaties zijn ook in overvloed te vinden. Killing deadlines, lange uren achter excel proberend niet in slaap te vallen en nachten doorhalen. 9+
Sterke Emoties: Huilende stagiairs, schreeuwende managers, gestresste partners. Voorbeelden van sterke emoties in overvloed. Een 10.
Zelfrelativering: Een 0, behoeft geen verder betoog
Externe Omstandigheden: Dreigend ontslag, veel te hoge hypotheeklasten, dure thuiszittende vrouw, kredietcrisis. Deze externe omstandigheden drijven collega's in elkaars armen en/of bed. Een dikke 9.
Innerlijk Verzet: Het innerlijke verzet is groot. De drijfveren van de Zuidassers zijn al veelvuldig besproken (link). Een 8.
Vijandigheid Tussen Personen: Ellenbogenwerk, catfights, mails met MD's in de cc om je gelijk te halen bij een collega. Alleen in de Gouden Kooi was de vijandigheid groter. Een 9.

Komen we uit op maar liefst 65 punten. Geen andere sector die een dergelijke sexuele aantrekkingskracht met zich mee brengt! We hebben de foto's van de kerstborrels om het te bewijzen
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen