ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 29 september 2009

Sorry ministerGisteren heb ik een hilarische parodie gezien op politiek Nederland getiteld “Sorry minister”. Voor iedereen die ofwel een tijdje op een ministerie heeft gewerkt of, zoals ik, als adviseur met de vierde macht te maken heeft gehad, is het een feest van herkenning.

Minister Karel Bijl moet het opnemen tegen zijn team van drie ambtenaren. Secretaris Generaal Helen, passief agressief en volledig achter de ellebogen. Meer frigide dan een vriezer en zo stijf als heur knot. ZoZa girls, Helen verzorgt een gratis basiscursus “Werk weigeren – zo doe je dat”, gecombineerd met de module “Omhoog delegeren”. Helen is het archetype van de ‘liever lui dan moe’ ambtenaar.

Helen heeft een monsterverbond gesloten met privé secretaris Maarten en diens assistent, de schoenengooier Mohammed. De VPRO zet weer heerlijk politiek incorrecte typetjes neer. De ietwat naïeve Minister wordt continu opgezadeld met een veelvoud zwarte tassen werk – een parodie op “de Tas” die ieder minister wekelijks mee krijgt. Ondertussen lacht het driespan hem consequent uit tijdens televisieoptredens vanuit de veiligheid van de huiskamer.

In tijden waarin de burger weer hoopvol omhoog blikt naar Den Haag om de economie uit het slop te trekken, is een stukje relativering erg ontnuchterend. Heel Hollands. Bovendien krijg je tussen de regels een paar nuttige survivaltips voor de kantoortuin mee.

Het werd helemaal herkenbaar in het reclameblok. Onze enige echte Olivier van Oliver’s – de lunchhit op de ZuidAs- blijkt nu ook de hoofrol te spelen in de reclame voor de Staatsloterij. ZoZuidAs. Kijken volgende week maandag!
Xoxo

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen