Doorgaan naar hoofdcontent

Botox

Het moment is daar.
Een van de ZoZagirls overweegt op dit moment neurotoxisch gif, geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum, bekend onder de merknaam Botox, in haar bevallige snoetje te spuiten.
Jarenlang types als Jerney Kaagman en Marijke van Helwegen uitgelachen. En verontwaardigd "tjonge, wat heeft die met 'r gezicht gedaan? uitgeslagen bij foto's van voormailige beauty Nicole Kidman. Dat zouden de ZoZagirls nooit doen, zo'n neppe emotieloze kop. Growing old gracefully, Ja, zo pakken wij dat aan!
Maar toen waren de ZoZagirls 24, ofwel in hun vrouwelijke prime. Net opgedroogd van 10 kilo studentenvet, en nog geen rimpeltje te bekennen. Strakke kont en strakke kop, beter krijg je het niet, dames van 24, knoop dat maar in je oren

Tussen je 24e en je 26e gebeurt er namelijk iets heel geks. In de eerste twee jaar van je carriere, word je zo'n acht jaar ouder. We zijn er nog steeds niet uit waar dat door komt. Vermoedelijk is het een combinatie is van de gortdroge kantoor airco (droge huid), smerig kantoor-eten (vet, dus pukkels) en slechte kantoorgrappen waar je met een overdreven grimas om moet neplachen (expressierimpels). 

Hoe het ook zij, na je 26e komt het voor dat je langs een spiegel loopt en denkt, wat een leuke vlotte vrouw van 38. En dan, oh nee dat ben ik.
Niet leuk, dus de ZoZagirl in kwestie heeft het nummer van een kliniek in Amsterdam Zuid opgezocht en gebeld voor een consult. 
En eigenlijk hoopt ze dat de arts haar bij binnenkomst met een gulle lach weer naar buiten stuurt. Komt u maar terug over 5 jaar wanneer er echt rimpels zitten om plat te spuiten.
Fingers crossed.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!