ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 20 oktober 2009

Botox

Het moment is daar.
Een van de ZoZagirls overweegt op dit moment neurotoxisch gif, geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum, bekend onder de merknaam Botox, in haar bevallige snoetje te spuiten.
Jarenlang types als Jerney Kaagman en Marijke van Helwegen uitgelachen. En verontwaardigd "tjonge, wat heeft die met 'r gezicht gedaan? uitgeslagen bij foto's van voormailige beauty Nicole Kidman. Dat zouden de ZoZagirls nooit doen, zo'n neppe emotieloze kop. Growing old gracefully, Ja, zo pakken wij dat aan!
Maar toen waren de ZoZagirls 24, ofwel in hun vrouwelijke prime. Net opgedroogd van 10 kilo studentenvet, en nog geen rimpeltje te bekennen. Strakke kont en strakke kop, beter krijg je het niet, dames van 24, knoop dat maar in je oren

Tussen je 24e en je 26e gebeurt er namelijk iets heel geks. In de eerste twee jaar van je carriere, word je zo'n acht jaar ouder. We zijn er nog steeds niet uit waar dat door komt. Vermoedelijk is het een combinatie is van de gortdroge kantoor airco (droge huid), smerig kantoor-eten (vet, dus pukkels) en slechte kantoorgrappen waar je met een overdreven grimas om moet neplachen (expressierimpels). 

Hoe het ook zij, na je 26e komt het voor dat je langs een spiegel loopt en denkt, wat een leuke vlotte vrouw van 38. En dan, oh nee dat ben ik.
Niet leuk, dus de ZoZagirl in kwestie heeft het nummer van een kliniek in Amsterdam Zuid opgezocht en gebeld voor een consult. 
En eigenlijk hoopt ze dat de arts haar bij binnenkomst met een gulle lach weer naar buiten stuurt. Komt u maar terug over 5 jaar wanneer er echt rimpels zitten om plat te spuiten.
Fingers crossed.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen