Doorgaan naar hoofdcontent

Botox

Het moment is daar.
Een van de ZoZagirls overweegt op dit moment neurotoxisch gif, geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum, bekend onder de merknaam Botox, in haar bevallige snoetje te spuiten.
Jarenlang types als Jerney Kaagman en Marijke van Helwegen uitgelachen. En verontwaardigd "tjonge, wat heeft die met 'r gezicht gedaan? uitgeslagen bij foto's van voormailige beauty Nicole Kidman. Dat zouden de ZoZagirls nooit doen, zo'n neppe emotieloze kop. Growing old gracefully, Ja, zo pakken wij dat aan!
Maar toen waren de ZoZagirls 24, ofwel in hun vrouwelijke prime. Net opgedroogd van 10 kilo studentenvet, en nog geen rimpeltje te bekennen. Strakke kont en strakke kop, beter krijg je het niet, dames van 24, knoop dat maar in je oren

Tussen je 24e en je 26e gebeurt er namelijk iets heel geks. In de eerste twee jaar van je carriere, word je zo'n acht jaar ouder. We zijn er nog steeds niet uit waar dat door komt. Vermoedelijk is het een combinatie is van de gortdroge kantoor airco (droge huid), smerig kantoor-eten (vet, dus pukkels) en slechte kantoorgrappen waar je met een overdreven grimas om moet neplachen (expressierimpels). 

Hoe het ook zij, na je 26e komt het voor dat je langs een spiegel loopt en denkt, wat een leuke vlotte vrouw van 38. En dan, oh nee dat ben ik.
Niet leuk, dus de ZoZagirl in kwestie heeft het nummer van een kliniek in Amsterdam Zuid opgezocht en gebeld voor een consult. 
En eigenlijk hoopt ze dat de arts haar bij binnenkomst met een gulle lach weer naar buiten stuurt. Komt u maar terug over 5 jaar wanneer er echt rimpels zitten om plat te spuiten.
Fingers crossed.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire berichten van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

Downdaten

,,Misschien tot de volgende keer”, zei zijn tante. En ze trok haar wiebelende schouders op tot aan haar oorlel. Alsof ze wilde zeggen: we weten ab-so-luut niet waar het heen gaat tussen jou en hem. Je aanwezigheid op het volgende familiediner is als een potje Russian Roulette. Het zou kunnen dat je er weer bij bent, maar de kans is even groot dat deze relatie sneller dan je toyboy kan zeggen is uitgedoofd. Cougar kuchtte ze, of, ze zei het niet, maar ze dacht het wel, terwijl ze haar mond verborg achter een grote Paisley-shawl. Ik heb een jongere vriend. Vier jaar en vier maanden jonger om precies te zijn. We kennen elkaar van werk. Gek, zei mijn mannelijke collega. En ook weer niet. Qua emotionele ontwikkeling was ik natuurlijk blijven steken rond mijn 23ste. Had te maken met een overmatige toewijding aan werk en te weinig tijd voor prive-leven, volgens mijn collega. Moest ik misschien toch een wat aan gaan doen. En hij vergat voor het gemak dat zijn vrouw ook zeker drie jaar jonger …