ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 5 oktober 2009

Daten voor dummies

ZoZagirls kunnen de jaarlijkse begroting van een multinational in een spreadsheetje uiteenzetten, in een weekend een bank overnemen, en twee closings simultaan draaien.
Dit alles in een beeldig harembroekje en Louboutins, waarmee ze diezelfde avond naar een Bikramklasje huppelen om in 40C olympische prestaties te leveren.

Kortom, ZoZagirls kunnen veel. Maar wanneer het om daten gaat zitten we opeens weer in groep 8, en is het meer Sesamstraat dan Wallstreet. Je staat op de Vrij borrel een Campari cocktail weg te tikken en je shiny zelf te wezen. Enter leuke vent. Knap, geen spekzolen, leuke baan (liefst combi van creatief en succesvol). Hij heeft zelfspot en lacht om jouw grapjes. Dit gaat ergens heen. Aan het einde van de avond wordt er gezoend, ook dat gaat niet verkeerd. Dus worden er nummers uitgewisseld, en begint er voor de ZoZagirl een akelig onzekere periode die daten wordt genoemd.


Daten is een naam voor bijeenkomsten tussen jongens en meisjes, waarbij de ene partij (meestal de jongen) al van meet af aan weet dat dit em niet gaat worden, en waarbij het meisje tussen de dates door blaadjes van een madelief plukt en het mantra herhaalt "hij is wel op me, hij is niet op me". Zo kinderachtig, en wat een zelfbedrog. Als je na vier keer eten bij Brix nog als een puber naast je telefoon moet wachten, is ie waarschijnlijk niet op je!

De ZoZagirls zijn door schade en schande wijs geworden. We durven dus te stellen dat er geen enkele echte relatie is begonnen met belstress, ellenlange conference calls met vriendinnen over 35 mogelijke interpretaties van de sms "Het was gezellig! tot snel."

We horen echter graag succesverhalen. Bewijs dat er twee voormalig daters nu samen op de bank lachend herinneringen ophalen aan die goede oude tijd "hahaha, weet je nog, die avond, toen je me niet belde, en ik pas na drie weken een sms met de hartelijke groeten kreeg?"

We horen het graag.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen