ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 6 oktober 2009

De matelozen


Toen Karst T zijn zwarte Suzuki Swift in de haag van toeschouwers rond de Koninginnedagfestiviteiten te Apeldoorn boorde, was dat een daad van machteloosheid. Sommige burgers vinden in Vadertje Staat of de Here een geruststellende dirigent des levens. Als die dirigent de leiding klaarblijkelijk kwijt raakt, zijn de machtelozen overgeleverd aan Het Onbekende. Dat levert paranoia op. De paranoia van de machtelozen, aldus hoogleraar Manfred Schneider aan het woord in NRC.
Karst zou paranoia zijn geweest als gevolg van depressiviteit: “De man had zijn baan verloren en was zijn huis kwijtgeraakt; dit dreef de anders zo goed aangepaste en beslist niet gestoorde man ertoe zijn auto als moordwapen te gebruiken en zich als ongeleid projectiel op de koningin te storten.”
Laat dit even bezinken.

Bekruipt jou nu ook een ongemakkelijk gevoel van herkenning? Hoeveel van dit soort lijpe ongeleide projectielen in de dop lopen er rond op de ZuidAs? Menigeen is drie jaar geleden vol enthousiasme en overgave begonnen op de ZuidAs. De kantoorcultuur was verworden tot leefstijl. Sushi tussendoor en ´s avonds met elkaar uit. Volledige overgave werd gepropageerd. Work Hard Play Hard. De Doorsnee ZA´er was Mateloos Ambitieus. Die ambities ziet menig ZA´er nu machteloos verdampen. Wat als de matelozen machteloos worden?

Afgelopen vrijdag hebben enkele gemaskerde mannen een gewapende overval gepleegd op de Bank of Tokyo, gevestigd in het WTC. De overvallers zijn er met een nog onbekende buit vandoor en nog voortvluchtig.

Wie heeft het nu weer niet tot medewerker geschopt? Welke VP is gekort op zijn bonus?

Volgens de Duitse hoogleraar in NRC zijn de daders van ongerijmde antisociale bloedbaden “depressieve wanhopige, bijzonder eenzame mensen.”
Getsie. Jullie zijn gewaarschuwd. Ik kom mijn toren niet meer uit.

xoxo.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen