ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 20 oktober 2009

Durfkapitaal

Het zit niet alleen Dirk S. tegen deze dagen. Ook ik kamp met een persoonlijke recessie, en wel in mijn liefdesleven. Het is wat gênant om daarvoor uit te moeten komen, maar dat krijg je van al die obligaat anonieme schrijverij. Mijn marktwaarde keldert momenteel keihard richting tweede V in de W.

Ik stond letterlijk stil bij deze krach in mijn course d’ amour tijdens Bikramyoga. Zijn de marktcondities van de Amsterdamse dating jungle een recept voor recessie? De randvoorwaarden zijn in ieder geval klimatologisch uitdagend te noemen. Het aanbod overtreft steevast de vraag. Bovendien is de Amsterdamse paniekmarkt conjunctuurgevoelig: de jaarlijkse septemberverversing geeft gegarandeerd een flinke deflatie van je marktaandeel. Als ZoZa girl opereer je ook nog eens binnen een kleiner marktsegment. De ZoZa girl zoekt haar mannelijk equivalent;haar mannelijk equivalent zoekt een lekker wijf dat niet teveel zeurt. Het is altijd fijn om een ander of De Wereld de schuld te geven.

Of had deze recessie te maken met interne factoren? Had ik mijzelf laten verslonsen? Bij de Standing Head to Knee pose zwabberde ik zenuwachtig heen en weer. Ik dreigde door de balans heen te zakken.

Vriendin F, die de begroting van haar liefdesleven al lang rond heeft, bevrijdde haar strottenhoofd uit de omhelzing van haar knieschijven en kwam met de oplossing. Durfkapitaal. Het was de ideale tijd om te investeren in een start up. Meer consumptie was de enige remedie voor deze recessie.

Dus heb ik onlangs geïnvesteerd in een student. Geheel in stijl werd ik ‘ gekrabbeld op Hyves’ om ‘wat te gaan drinken’. Rendement? Een date waarbij hij (a) niks betaalde en (b) me in mijn eentje een uur liet wachten op het perron. Waar was de auto? Op dit soort smerige studentenstreken zit natuurlijk niemand te wachten.

F is dan ook geen econoom, maar ‘life coach’. F, volgens mij is het tijd voor scherper toezicht op jullie beroepsgroep. Ik ga op zoek naar herfinanciering voor een oude relatie. Dirk, ik geloof in een doorstart!

Wil je Dirk ook helpen? Check dit werkontwijkend vermaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen