Doorgaan naar hoofdcontent

Durfkapitaal

Het zit niet alleen Dirk S. tegen deze dagen. Ook ik kamp met een persoonlijke recessie, en wel in mijn liefdesleven. Het is wat gênant om daarvoor uit te moeten komen, maar dat krijg je van al die obligaat anonieme schrijverij. Mijn marktwaarde keldert momenteel keihard richting tweede V in de W.

Ik stond letterlijk stil bij deze krach in mijn course d’ amour tijdens Bikramyoga. Zijn de marktcondities van de Amsterdamse dating jungle een recept voor recessie? De randvoorwaarden zijn in ieder geval klimatologisch uitdagend te noemen. Het aanbod overtreft steevast de vraag. Bovendien is de Amsterdamse paniekmarkt conjunctuurgevoelig: de jaarlijkse septemberverversing geeft gegarandeerd een flinke deflatie van je marktaandeel. Als ZoZa girl opereer je ook nog eens binnen een kleiner marktsegment. De ZoZa girl zoekt haar mannelijk equivalent;haar mannelijk equivalent zoekt een lekker wijf dat niet teveel zeurt. Het is altijd fijn om een ander of De Wereld de schuld te geven.

Of had deze recessie te maken met interne factoren? Had ik mijzelf laten verslonsen? Bij de Standing Head to Knee pose zwabberde ik zenuwachtig heen en weer. Ik dreigde door de balans heen te zakken.

Vriendin F, die de begroting van haar liefdesleven al lang rond heeft, bevrijdde haar strottenhoofd uit de omhelzing van haar knieschijven en kwam met de oplossing. Durfkapitaal. Het was de ideale tijd om te investeren in een start up. Meer consumptie was de enige remedie voor deze recessie.

Dus heb ik onlangs geïnvesteerd in een student. Geheel in stijl werd ik ‘ gekrabbeld op Hyves’ om ‘wat te gaan drinken’. Rendement? Een date waarbij hij (a) niks betaalde en (b) me in mijn eentje een uur liet wachten op het perron. Waar was de auto? Op dit soort smerige studentenstreken zit natuurlijk niemand te wachten.

F is dan ook geen econoom, maar ‘life coach’. F, volgens mij is het tijd voor scherper toezicht op jullie beroepsgroep. Ik ga op zoek naar herfinanciering voor een oude relatie. Dirk, ik geloof in een doorstart!

Wil je Dirk ook helpen? Check dit werkontwijkend vermaak.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!