ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 15 oktober 2009

Haardos

Zijn haar is niet alleen onderwerp van fascinatie voor de Nederlanders. Ook de Britten kijken verwonderlijk naar zijn haardos De Guardian vroeg zich in het begin van dit jaar af "how many copies of Mein Kampf he can store under there.?" Verder schrijft de Guardian: "It is a rare day that one is gifted with a chance to describe a man's hair as racist but, truly, there is no other word for this "Toni & Guy meets Himmler" look.

Ja, Geert Wilders’ pogingen om de UK in te komen zijn niet ongemerkt voorbij gegaan. Wij hadden gehoopt dat het bij de haardos zou blijven. We hadden gehoopt dat het feit dat dit rare mannetje de UK probeert in te komen, niet zoveel indruk op de Britten zou maken. Ze hebben namelijk genoeg zaken om zich druk om te maken. RBS, Brown en Peter Andre.
Met verbazing las ik dan ook onderstaand berichtje via een vriendin uit Londen op mijn facebook account.

STOP GEERT WILDERS FROM COMING TO OUR COUNTRY... STAY IN THE LOW LANDS YOU FUCKING LOW LIFE......... freedom of speech???

Shit, dat is nu het beeld wat onze overburen van ons hebben. Wat moet die man daar toch. Wat staan we toch ontzettend voor schut met deze idioot die nu nog een klein, maar straks een groot gedeelte van onze samenleving vertegenwoordigd.
Moeten we ons straks, net als de amerikanen, op elk buitenlands reisje of congres gaan verdedigen voor het feit dat we uit Nederland komen?

Maar misschien kunnen we het op een intellectueel niveau wel verdedigen? Wat is zijn oplossing om ons schapen door deze ellende te loodsen (DSB, crisis, maatschappelijke onrust)? Geef 400 euro aan alle volwassenen in Nederland om zo de kooplust omhoog te krijgen. Bovendien heffen we gewoon belasting op de hoofddoeken. Top Geert! Verdomd goed plan. Met jou komen we de winter wel door en zeker dat congres in London volgende week.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen