Doorgaan naar hoofdcontent

Julie/Julia

Meryl Streep in "Julie & Julia"

Soms zie je een film waar je zo blij van wordt dat je na de aftiteling besluit iets van de film in je eigen leven te introduceren.
Zoals het besluit om van smoezelig Brinta-meisje in Chanel chick te veranderen comme Anne Hathaway in The Devil Wears Prada.
Julie/Julia is zo'n film.

Het is een waargebeurde film met een geweldige hoofdrol van Meryl Streep als Julia White, de vrouw van een Amerikaanse diplomaat die zich in de jaren 50 in Parijs enorm verveelt. Ze besluit daarop, onder begeleiding van heel hoge kreetjes en warrige handgebaren, een opleiding tot kok aan de gerenommeerde Cordon Bleu te volgen. Vervolgens schrijft ze als de Nigella Lawson avant la lettre "Mastering the Art of French Cooking".

Huup huup Barbatruuk naar New York 2002, waar Julie Powell, die 29 is, boven een pizzeria in Queens woont en een kloterig baantje als klachtenbehandelaar van een 9/11 claimfonds heeft. Totale quarterlife crisis. Totdat ze besluit elke dag een recept vanhaar idool Julia Child te koken en daar een blog over te schrijven.

De andere twee hoofdrollen in de film zijn voor Boter en Ei. Als je deze ingredienten in huis hebt master je volgens mij wel de Franse Keuken. Tijdens de film had ik besloten om als Amerikaanse diplomatenvrouw in Parijs te gaan wonen en een Franse meesterkok te worden. Omdat er in mijn ijskast alleen witte wijn en humus staat (ik ga door een fase), heb ik een doosje eieren en een pakje boter gekocht. President boter, want dat is Frans. Daarmee wilde ik een Julia waardige Eggs Benedicte maken (gepocheerde eieren, ham en Hollandaise saus).

Na drie mislukte pogingen ei pocheren, heb ik een ei gebakken, met veel boter, dat wel. Daarna opgegeten met een kwak humus en een fles witte wijn. Sante!
.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!