ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 26 oktober 2009

Julie/Julia

Meryl Streep in "Julie & Julia"

Soms zie je een film waar je zo blij van wordt dat je na de aftiteling besluit iets van de film in je eigen leven te introduceren.
Zoals het besluit om van smoezelig Brinta-meisje in Chanel chick te veranderen comme Anne Hathaway in The Devil Wears Prada.
Julie/Julia is zo'n film.

Het is een waargebeurde film met een geweldige hoofdrol van Meryl Streep als Julia White, de vrouw van een Amerikaanse diplomaat die zich in de jaren 50 in Parijs enorm verveelt. Ze besluit daarop, onder begeleiding van heel hoge kreetjes en warrige handgebaren, een opleiding tot kok aan de gerenommeerde Cordon Bleu te volgen. Vervolgens schrijft ze als de Nigella Lawson avant la lettre "Mastering the Art of French Cooking".

Huup huup Barbatruuk naar New York 2002, waar Julie Powell, die 29 is, boven een pizzeria in Queens woont en een kloterig baantje als klachtenbehandelaar van een 9/11 claimfonds heeft. Totale quarterlife crisis. Totdat ze besluit elke dag een recept vanhaar idool Julia Child te koken en daar een blog over te schrijven.

De andere twee hoofdrollen in de film zijn voor Boter en Ei. Als je deze ingredienten in huis hebt master je volgens mij wel de Franse Keuken. Tijdens de film had ik besloten om als Amerikaanse diplomatenvrouw in Parijs te gaan wonen en een Franse meesterkok te worden. Omdat er in mijn ijskast alleen witte wijn en humus staat (ik ga door een fase), heb ik een doosje eieren en een pakje boter gekocht. President boter, want dat is Frans. Daarmee wilde ik een Julia waardige Eggs Benedicte maken (gepocheerde eieren, ham en Hollandaise saus).

Na drie mislukte pogingen ei pocheren, heb ik een ei gebakken, met veel boter, dat wel. Daarna opgegeten met een kwak humus en een fles witte wijn. Sante!
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen