ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 30 oktober 2009

Kantoorrelatie

We moeten er allemaal harder aan trekken op kantoor. Dus als je lekker efficiënt bezig bent verspil je geen tijd aan zoiets extravagants als een privéleven. Dat soort uitspattingen zijn nu gewoon even niet aan de orde.

Nee, de werknemer anno 2009 is een timemanager en dubbelboekt zijn collega als scharrel. Althans dat begrijp ik van verschillende vriendinnetjes in de ratrace van de Zuidas. Een groeiend aantal van houdt zich in het geniep bezig met activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen. Zoals het gebruiken van de arbo-ruimte en het bijbehorende fysio bed voor een projectevaluatie a deux, een onschuldig liftje van de partner na een kantoorborrel dat eindigt in een woeste ravotsessie in het appartementje van een stagiaire. En in de categorie too much information: details over een uitgelekte mailwisseling tussen een secretaresse en haar baas die volgens goed Jambers cliché na werk de rollen flink omdraaien.

En het is niet eens lente! Blijkbaar wakkeren vallende blaadjes en guur weer de razende hormonen van de kantoorhamstertjes op de Zuidas aan.

Het is natuurlijk ook heel fijn, een “projectje” op je werk. Net als vroeger, waar school ineens een stuk leuker was als je sjans had met die kanjer (zo heette dat toen) uit de bovenbouw. Jij schoot ‘s ochtends fluitend in je Dito Dito trui, om vervolgens in de grote pauze op je nieuwe All Stars acht keer langs Sjoerd uit 5 Havo te paraderen.

Verschil is dat je op school openlijk kon sjansen, verkeren, en gedumpt kon worden. Dat hoorde er allemaal bij. Op je werk wordt je geacht te werken en moet het wat omzichtiger.

De tip voor discreet kantoor-daten kwam van een bevriend advocaatje: Neem ieder een andere route als je ’s ochtends uit hetzelfde huis naar kantoor vertrekt. Amsterdam is klein, en ieder stoplicht is een risixo op ontdekking. Als je ’s ochtends toch samen naar kantoor wil fietsen, zorg dan dat je nooit tegelijk op kantoor verschijnt. Zo blijft de essentie van een kantoorrelatie: het geheim, bewaard.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen