ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 13 oktober 2009

Telekids


Opeens ruik je het in de lucht. Herfst going on Winter. En met de Uggsjes die weer uit de kast worden getrokken, dringen weemoedige gedachten zich aan je op.

Wat een vreemd jaar is het geweest voor de jongens en meisje die opgroeiden in de saaie, maar o zo veilige jaren 90. De jaren 70 draaiden om de oliecrisis, in de jaren 80 waren de twintigers en dertigers massaal werkloos en bang voor de Bom.

Maar wij zaten in de jaren 90 onbezorgd op zaterdagochtend voor de MegaBlubberPowerRace, of de Drie dikke dames, als je ouders intellectueel waren.

De Telekidskindertjes maakten dit jaar voor het eerst een spannende nieuwsgebeurtenis van dichtbij mee: de kredietcrisis. Geen verwegprobleem in een obscuur Afrikaans land, maar iets ongrijpbaars dat mogelijk ook ons zou raken op een plek die voorheen veilig en onuitputtelijk was, onze portemonnee. Het zou erger zijn dan de crisis in de jaren 30, en we weten allemaal waar die toe leidde.


Inmiddels zijn we tientallen aangekondigde rampscenario's verder, en de ZoZagirls maken de balans op na een jaar doemdenken. Was het echt zo erg? Hebben we op de Zuidas een cent minder uitgegeven? Of is de voorspelde ellende voor de Zuidas net zo'n luchtbel gebleken als de CDO's die iets meer dan een jaar geleden Lehman deden omvallen?

De momenten waarop de ZoZagirls de crisis voelden was toen we links en rechts collega's geen medewerker zagen worden in de M&A kolossen van de Zuidas. Of toen we oude vriendjes terug zagen keren uit London, nadat ze een jaar geleden met veel bombarie naar de City waren vertrokken. Oh, en er zijn ook een aantal rimpels op onze voorhoofden gesetteld toen de huizenmarkt niet meer deed wat we van hem verwachtten, lekker stijgen.

Nu wordt het winter, en hopelijk gaat het sneeuwen. Dan kruipen de Telekidskindertjes van toen in hun gedevalueerde huizen net als vroeger voor de televisie. Misschien zenden ze in de laatste maanden van het jaar nog een keer zo'n fijne Telekids special uit.

En dan Giegel en Googelen we onze economie gewoon weer terug naar de veilige en voorspoedige jaren 90.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen