ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 22 oktober 2009

Bezuinigingsmaatregelen - Vlaktaks

De zozagirls zijn aan het berekenen wat de verschillende bezuinigingsmaatregelen nu voor jou betekenen. Kan je gewoon in Nederland blijven wonen? Of is de invoering van deze maatregel reden om naar een belastingparadijs (De Seychellen!) te verhuizen? Uit de koker van de VVD, maar ook van de CDA, komt om de zoveel tijd weer de vlaktaks tevoorschijn (prachtig woord by the way).
Wij vragen ons af, die Vlaktaks, What’s in it for us?.Aan de vlaktaks zitten twee kanten. Aan de ene kant lagere loonbelasting (joechee!) en aan de andere kant minder hypotheekrente aftrek (boehoe!).
In de twee vorige columns zijn al een aantal berekeningen gemaakt, die nu samenkomen.
We gaan wederom uit van het gemiddelde Zuidaslo
on van 61.200 euro per jaar en een te betalen rente van 12.500 euro.
De CDA schermt met een vlaktaks van 33,25%. Erva
n uitgaande dat de CDA hierin haar zin krijgt, kunnen we de volgende berekeningen maken (mail ons voor gedetaileerde uitleg).
Oftewel de invoering van de vlaktaks betekent een dikke vette plus voor ons! Met 2.616 euro in onze portemonnee kunnen we heel wat dingen doen.

Een nieuwe Gucci tas, iedere maand een paar nieuwe schoenen van Shoebaloo of een ticket voor jou en je beau naar de Seychellen en weer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen