ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comzaterdag 28 november 2009

The Hills

Ohmygod. WTF! Ik zit met een kantoorvriendinnetje bij een lunchtent in Zuid, een beetje de salade op mijn bord van links naar rechts te schuiven. Terwijl ik me tegoed doe aan de carb-loze fiësta op mijn bord bespreken vriendinnetje en ik de laatste kantoorgossip.
Tot mijn blik gevangen wordt door de kantoorequivalent van Spencer Pratt, de Antichrist uit The Hills, die wat wegheeft van een kruising tussen Sadam Hussein en een blonde Hobbit.
“Hello ladiesss!” lispelt de senior advocaat aka de Spencer van mijn sectie terwijl hij naar ons tafeltje komt glibberen. “Lekker aan het lunchen? Gezellig over vrouwendingetjes praten? Ha ha.”

Een huivering trekt over onze rug.

“Iedereen zoekt jou, weet je dat wel? Ik dacht, ik zeg het maar even tegen je. Had Partner X net nog aan mijn bureau, die wilde per se weten waar je was. Ik heb hem maar gezegd dat je waarschijnlijk een lunchafspraakje had met je vriendinnetje hier. Ik zou je BB maar even checken. Ha ha. Nou veel plezier hè?” Kantoor-Spencer blijft nog een paar seconden staan om te controleren of zijn woorden het gewenste effect hebben. En glibbert daarna tevreden weer naar buiten.
Als ik uit mijn 1 minuut durende melt down wakker word heeft mijn kantoorvriendinnetje de rekening al betaald en sprint ik terug naar kantoor voor een sessie schadebeperking.
Een dag op de Zuidas verschilt soms niet veel van een aflevering van The Hills. Zo zit er op elk kantoor wel een bimbo a la Heidi. Zo’n meisje waarvan de dagelijkse werkzaamheden slechts bestaan uit over de gang draven met een dossier tussen de pronte boezem geklemd. En ieder kantoor kent een Spencer, die, wanneer je even niet oplet, de poten onder je bureaustoel vandaan zaagt.
Deze types verdienen alleen een Hills-waardige reactie: een verveelde zucht en een verontwaardigde slow motion eye roll a la Lauren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen