ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 19 november 2009

Kerstgedachte

Het is winter. En iedereen hier op de Zuidas heeft het door. We verlaten ons huis in het donker en komen in het donker weer thuis.
En net zoals in de rest van Nederland staat de winter hier op de Zuidas in het teken van de Mexicaanse griep, winterdepressies en kerstborrels.
Vooral die kerstborrel houdt ons bezig. Die hebben we immers vorig jaar moeten missen. Iedereen herinnert zich de extravagante borrels in Krasnapolsky en de Beurs van Berlage een aantal jaar geleden. Vorig jaar kwam hier abrupt een einde aan. Geen budget. Dit hele jaar hebben we het moeten doen zonder de kerstborrelroddels. Geen smakelijke verhalen over manager A achter de kerstboom met secretaresse B. Of vrijgezelle collega C met getrouwde collega D in het steegje buiten.
Dit jaar hebben we nog niets gehoord van het management. We vrezen het ergste. Om te vermijden dat we de maanden januari en februari door moeten komen zonder mooie verhalen, hebben een aantal collega’s besloten zelf een borrel te organiseren. Gisteren kwam de uitnodiging. Ze hebben een café afgehuurd met een dj, hapjes en drankjes. Iedereen betaalt 45 euro en voila de kerstborrel kan nog steeds voor mooie roddels en natuurlijk verbroedering zorgen. Niet alle reacties waren positief. Waar mensen zich in de Beurs van Berlage te buiten gingen aan champagne en gin tonics on the house, was 45 euro voor een kerstborrel toch wat veel gevraagd. Vijf-en-veertig euro teveel geld? Een abonnement op de Prive kost meer en brengt minder interessante roddels naar de lunchtafel. Toch weet ik zeker dat deze natuurlijke selectie ervoor zal zorgen dat de borrel alleen maar leuker wordt. Alleen de mensen die weten wat een kerstborrel waard is zullen komen opdagen en dat, dat zorgt voor echte kersttaferelen.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen