Doorgaan naar hoofdcontent

Kerstgedachte

Het is winter. En iedereen hier op de Zuidas heeft het door. We verlaten ons huis in het donker en komen in het donker weer thuis.
En net zoals in de rest van Nederland staat de winter hier op de Zuidas in het teken van de Mexicaanse griep, winterdepressies en kerstborrels.
Vooral die kerstborrel houdt ons bezig. Die hebben we immers vorig jaar moeten missen. Iedereen herinnert zich de extravagante borrels in Krasnapolsky en de Beurs van Berlage een aantal jaar geleden. Vorig jaar kwam hier abrupt een einde aan. Geen budget. Dit hele jaar hebben we het moeten doen zonder de kerstborrelroddels. Geen smakelijke verhalen over manager A achter de kerstboom met secretaresse B. Of vrijgezelle collega C met getrouwde collega D in het steegje buiten.
Dit jaar hebben we nog niets gehoord van het management. We vrezen het ergste. Om te vermijden dat we de maanden januari en februari door moeten komen zonder mooie verhalen, hebben een aantal collega’s besloten zelf een borrel te organiseren. Gisteren kwam de uitnodiging. Ze hebben een cafĂ© afgehuurd met een dj, hapjes en drankjes. Iedereen betaalt 45 euro en voila de kerstborrel kan nog steeds voor mooie roddels en natuurlijk verbroedering zorgen. Niet alle reacties waren positief. Waar mensen zich in de Beurs van Berlage te buiten gingen aan champagne en gin tonics on the house, was 45 euro voor een kerstborrel toch wat veel gevraagd. Vijf-en-veertig euro teveel geld? Een abonnement op de Prive kost meer en brengt minder interessante roddels naar de lunchtafel. Toch weet ik zeker dat deze natuurlijke selectie ervoor zal zorgen dat de borrel alleen maar leuker wordt. Alleen de mensen die weten wat een kerstborrel waard is zullen komen opdagen en dat, dat zorgt voor echte kersttaferelen.
.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!