ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 16 november 2009

Nooit te oud om te leren - I'm in Miami bitch!


Toen ik net begon met werken werd ik uitgenodigd voor de verjaardag van een collega. De beste man werd 30. Dat vond ik toen onvoorstelbaar oud en bij de gedachte aan rondhopsende benevelde dertigers, sloeg ik de uitnodiging indertijd beleefd af.

Inmiddels ben ik bijna 28. Stilte. Ik zie u fronsen. Of u denkt: “Ah gut wat sneu.” Of: “Dat valt toch best mee?” Ik troost mezelf met de gedachte dat ik nog niet op de mediaan van de nationale bevolking zit en u daarom vast het laatste denkt. De wens is de moeder van de gedachte.

Om mij heen zie ik andere Meisjes van 30 druk worstelen met de angst om ouder te worden. Wij veranderen van baan en kopen en masse zelfhulpboeken waarin open deuren als “de kracht van het nu” in telkens anders verpakte weeë bewoordingen worden herhaald. Dertigers proberen door bewust te leven weer onbewust in het leven te staan. Dat kan niet. Een jongere denkt er immers juist niet bewust over na of het handig is om het aanbreken van de dag consequent uit te stellen tot het eerste biertje tijdens De Wereld Draait Door. Onbewust leven is het voorrecht van de jeugd.

Daarom geloven wij ZoZa girls eerder in blote ontkenning dan het rationaliseren van deze angst: wij gingen met vakantie naar Huskiaanse bestemming Miami.

Toen wij vriend en vijand vertelden dat we onze zuurverdiende centjes en kostbare vakantiedagen gingen opsouperen in Miami vielen ons meewarige blikken ten deel. Ordinair, oppervlakkig, te oud. Hadden wij onze kans gemist in Salou tien jaar geleden? En groupe seksegenoten rondrijden in een jeep met de ramen naar beneden en de bas omhoog, klinkt als Costa 2001. En zelfs Daan Schuurmans is inmiddels volwassen geworden.

In Florida, home to the old en restless, leerden wij echter een belangrijke levensles: dronken en 53, dat mag, dat kan. Na een uitstapje in de provincie concludeerden wij tevreden dat je hier nooit te oud bent om te leren dat de kater later komt. Dronken, 53 en Meisjes van 30 versieren was ons echter een brug te ver. Na de twaalfde encounter met een lallende vijftiger in bermuda keerden wij weer gerustgesteld richting hoofdstad.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen