Doorgaan naar hoofdcontent

Sinterklaas geeft ballen de zak


Je kent ze wel; die mannen van vijftig die je nog steeds op ieder moment van de dag naar hun jaarlied kan vragen. Die nog steeds prat gaan op het feit dat ze in 1981 in clubje 1 zaten. En die de afgelopen 30 jaar geen enkel lustrumfeestje hebben gemist.
Deze mannen zie je veel op de Zuidas. Te veel als je het mij vraagt.
Dit verschijnsel heeft de Zozagirls aan het denken gezet; Wanneer ben je te oud om te geloven in het instituut dat Het Corps heet?.

Je hele studentenperiode geloof je heilig dat jij bij de gaafste studentenvereniging van Nederland zit. Okay, je zit misschien niet aan tafel 1, maar toch, jouw club is een goede tweede. Je hebt in de senaat gezeten en je huis was tof. Al je vrienden zijn lid en de rest zijn knorren.
Maar net als bij het geloof in Sinterklaas begint er op een gegeven moment toch iets te dagen. Zo rond je zevende beginnen jij en je vriendjes openlijk te twijfelen aan de echtheid van Sinterklaas. Voor de zekerheid echter, ben je toch maar extra lief in de winterperiode en zet je toch je schoen, just in case.
In je vijfde studiejaar zie je toch ook wel in dat er andere zaken belangrijker zijn. Eenmaal afgestudeerd ga je werken en daar kom je erachter dat niet iedereen bij een studentenvereniging heeft gezeten. In de eerste drie jaren van je werkende leven vraag je nog regelmatig aan nieuwe collega’s of ze toevallig lid zijn geweest. Eerst openlijk, daarna tussen neus en lippen door.
En net zoals je te oud bent om na je achtste nog je schoen te zetten, ook al wil je dit zo graag, ben je na je eerste drie werkjaren toch ecth te oud om het nog belangrijk te vinden of iemand lid is geweest, ook al is dit stiekem wel zo....

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!