Doorgaan naar hoofdcontent

Temporarily unavailable


Afgelopen weekend werd mijn Mac getroffen door een ongelukkig noodlot. Toen ik op zondagavond nog even wilde inloggen om Iets Belangrijks af te maken, kreeg ik van mijn internetprovider een verontrustende mededeling op mijn scherm te zien: This service is temporarily unavailable. Please try again later.

Als taalneuroot kon ik deze contradictio in terminis wel waarderen, als consument wat minder. Een service ontleent haar bestaansrecht aan het beschikbaar zijn van die desbetreffende dienst op het moment dat ik – de consument - er gebruik van wil maken. Anytime, anywhere. Een korte blik op de algemene voorwaarden van mijn provider leert dat die zich inspant om haar diensten zonder storing te leveren. Behalve dus bij overmacht. Onder overmacht verstaat de betreffende ISP overigens ook uitval van het netwerk. De gelikte ZA-er die dat heeft bedacht mag zich melden.

Als dienstverlener is het levensmotto 24/7/365. Zo ook van een di
enstverlener op de ZA. Een sprekend voorbeeld hiervan ondervond ik laatst op de VrMiBo. Toen het na een paar biertjes net gezellig begon te worden, begon de Zwarte Bes van collega S te trillen. Na wat welgemeende adviezen van meedenkende lotgenoten besloot S de berichtenstroom te negeren. Nog geen half uurtje later onderbrak luid gerinkel de door collegas S & L enthousiast uitgevoerde karaoke versie van het is een nacht. Waarom ze nog niet op kantoor was. Was dit een stripverhaal dan zag je mij een glas halfvol bier uit de lucht opvangen temidden van de stofwolk die S achterliet bij vertrek.

24/7/365. Wellicht wordt het tijd dat wij dienstverleners onze algemene voorwaarden eens updaten. Een clausule opnemen; behoudens overmacht. De volgende keer dat mijn Blackberry op vrijdagavond onbedaarlijk begint de trillen, krijgt de zender een welgemeend out of office bericht: my services are temporarily unavailable. Please try again later.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!