ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 17 november 2009

Temporarily unavailable


Afgelopen weekend werd mijn Mac getroffen door een ongelukkig noodlot. Toen ik op zondagavond nog even wilde inloggen om Iets Belangrijks af te maken, kreeg ik van mijn internetprovider een verontrustende mededeling op mijn scherm te zien: This service is temporarily unavailable. Please try again later.

Als taalneuroot kon ik deze contradictio in terminis wel waarderen, als consument wat minder. Een service ontleent haar bestaansrecht aan het beschikbaar zijn van die desbetreffende dienst op het moment dat ik – de consument - er gebruik van wil maken. Anytime, anywhere. Een korte blik op de algemene voorwaarden van mijn provider leert dat die zich inspant om haar diensten zonder storing te leveren. Behalve dus bij overmacht. Onder overmacht verstaat de betreffende ISP overigens ook uitval van het netwerk. De gelikte ZA-er die dat heeft bedacht mag zich melden.

Als dienstverlener is het levensmotto 24/7/365. Zo ook van een di
enstverlener op de ZA. Een sprekend voorbeeld hiervan ondervond ik laatst op de VrMiBo. Toen het na een paar biertjes net gezellig begon te worden, begon de Zwarte Bes van collega S te trillen. Na wat welgemeende adviezen van meedenkende lotgenoten besloot S de berichtenstroom te negeren. Nog geen half uurtje later onderbrak luid gerinkel de door collegas S & L enthousiast uitgevoerde karaoke versie van het is een nacht. Waarom ze nog niet op kantoor was. Was dit een stripverhaal dan zag je mij een glas halfvol bier uit de lucht opvangen temidden van de stofwolk die S achterliet bij vertrek.

24/7/365. Wellicht wordt het tijd dat wij dienstverleners onze algemene voorwaarden eens updaten. Een clausule opnemen; behoudens overmacht. De volgende keer dat mijn Blackberry op vrijdagavond onbedaarlijk begint de trillen, krijgt de zender een welgemeend out of office bericht: my services are temporarily unavailable. Please try again later.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen