ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 29 december 2009

Captain KirkCrap. Gegokt en verloren. Ik gokte op een relaxt weekje kantoorchillastics tussen Kerst en Oud en Nieuw. Heerlijke dagen die om half elf ‘s ochtends beginnen, met een lunch buiten de deur van 11:00 tot 15:00. Vervolgens drie mails versturen, waarin je de wereld cc-t, om iedereen eraan te herinneren dat jij als enige op kantoor bent. Als de eenzame soldaat die uit de rokende loopgraven herrijst. Je medesoldaten hebben het front verlaten. ADe lafaards. Die zitten thuis in de after-Kerst zich gezellig vol te stoppen met af en toe een blik op de BB. En dan zien ze die drie mails van jou over zaken die ze allang vergeten zijn. Zodat alles wat je mailt enorm intelligent en on the ball lijkt. Werken tussen kerst en oud en nieuw betekent meestal minimale inspanning, maximale erkenning, en een onaangetast vakantiedagensaldo.
Meestal, want toprendement zonder het nemen van een beetje risico kan niet, weet iedere knurft.

Met het niet opnemen van vakantiedagen tussen kerst en oud en nieuw neem ik een gok. Als er plotseling wel werk binnenkomt, en ik zit alleen op kantoor te keten met de bewaking, dan heb ik een probleem. Helemaal als dat werk komt van een partij uit het Midden Oosten die het zal jeuken dat we hier in Nederland Kerstvakantie hebben. Plots is iedereen wakker uit z’n winterslaap. Ik krijg links en rechts mails van collega’s die met hun vettige vingers verzoeken afvuren vanaf hun BBs.

Het beeld doemt in me op van een dappere Captain Kirk. Met een energieveld verweer ik me tegen de aanvallen van space invaders. Ik koers in mijn eentje de Enterprise naar een veilig zonnestelsel.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen