Doorgaan naar hoofdcontent

Dubbele Agenda’s


In elke relatie komt het weleens voor dat je je plannen moet wijzigen, omdat de agenda’s niet parallel lopen. De één wilt dit, maar de ander heeft al wat gepland. No big deal. Het is een kwestie van geven en nemen, dus om de lieve vrede te bewaren pas jij af en toe jouw plannen aan.

Tot mijn ongenoegen heb ik echter al drie keer achter elkaar een afspraakje moeten afzeggen, omdat de agenda’s niet bleken te matchen. En ik voorzie meer offers van mijn kant in de nabije toekomst. Vanaf nu houd ik dus een dubbele agenda bij: die van mij en van mijn partner. Voor zover dat niet al duidelijk was, met partner bedoel ik mijn werkgever. Die heeft namelijk de vervelende gewoonte om mijn agenda te domineren, zonder deze ooit te raadplegen. En dat leidt weleens tot conflicten. Mijn plannen voor een dinnerparty bruut verstoord door een conference call, waarop ik pas 's middags word geattendeerd door het achteloze “kun je het concept nog even aanpassen en uitsturen voor de call vanavond ?” De hoop op een avondje cultureel vermaak genadeloos vervlogen door een email reminder dat het stuk toch écht vrijdag bij cliënt moet liggen. Waarbij het woord reminder wat losjes wordt gebruikt; dit impliceert namelijk een eerder afgesproken deadline.

Vanaf nu is dat echter allemaal verleden tijd. Ik weet tegenwoordig al aan het begin van de week dat ik al mijn sociale afspraken van die week kan afzeggen.

Aan het bijhouden van een dubbele agenda zit gelukkig ook een positieve kant. Normaal zou ik namelijk vrij moedeloos zijn geworden van de stapels papier die in de afgelopen week hun weg naar mijn bureau hebben gevonden. Maar deze keer niet. Via de elektronische agenda heb ik namelijk allang gezien dat de betreffende werkverschaffer de komende twee weken in tropische oorden zal vertoeven. En met een cocktailtje in de hand zit niemand te wachten op juridisch proza van onbelangrijke stagiaires. De komende twee weken ben ik dus weer baas over eigen agenda. Tot grote opluchting van vrienden en familie.

Fijne feestdagen!

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!