ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 21 december 2009

Dubbele Agenda’s


In elke relatie komt het weleens voor dat je je plannen moet wijzigen, omdat de agenda’s niet parallel lopen. De één wilt dit, maar de ander heeft al wat gepland. No big deal. Het is een kwestie van geven en nemen, dus om de lieve vrede te bewaren pas jij af en toe jouw plannen aan.

Tot mijn ongenoegen heb ik echter al drie keer achter elkaar een afspraakje moeten afzeggen, omdat de agenda’s niet bleken te matchen. En ik voorzie meer offers van mijn kant in de nabije toekomst. Vanaf nu houd ik dus een dubbele agenda bij: die van mij en van mijn partner. Voor zover dat niet al duidelijk was, met partner bedoel ik mijn werkgever. Die heeft namelijk de vervelende gewoonte om mijn agenda te domineren, zonder deze ooit te raadplegen. En dat leidt weleens tot conflicten. Mijn plannen voor een dinnerparty bruut verstoord door een conference call, waarop ik pas 's middags word geattendeerd door het achteloze “kun je het concept nog even aanpassen en uitsturen voor de call vanavond ?” De hoop op een avondje cultureel vermaak genadeloos vervlogen door een email reminder dat het stuk toch écht vrijdag bij cliënt moet liggen. Waarbij het woord reminder wat losjes wordt gebruikt; dit impliceert namelijk een eerder afgesproken deadline.

Vanaf nu is dat echter allemaal verleden tijd. Ik weet tegenwoordig al aan het begin van de week dat ik al mijn sociale afspraken van die week kan afzeggen.

Aan het bijhouden van een dubbele agenda zit gelukkig ook een positieve kant. Normaal zou ik namelijk vrij moedeloos zijn geworden van de stapels papier die in de afgelopen week hun weg naar mijn bureau hebben gevonden. Maar deze keer niet. Via de elektronische agenda heb ik namelijk allang gezien dat de betreffende werkverschaffer de komende twee weken in tropische oorden zal vertoeven. En met een cocktailtje in de hand zit niemand te wachten op juridisch proza van onbelangrijke stagiaires. De komende twee weken ben ik dus weer baas over eigen agenda. Tot grote opluchting van vrienden en familie.

Fijne feestdagen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen