Doorgaan naar hoofdcontent

Bloggers

On Fashionblogs from Mary Scherpe on Vimeo.


Wat wil jij later worden Hendrikje? Hendrikje wil later Blogger worden. Bloggers zijn de nieuwe rocksterren.

Neem Bryan, een negentienjarige Filippino die door John Galliano is bestempeld als een van de meest invloedrijke recesenten op mode gebied. Bryan heeft gewoon een goede internetverbinding, thuis in Manila, en impeccable taste. En ok, hij spreekt een aardig mondje over de grens. Bryan, net als de Coveted, Sartroialist of Nalden zijn early adapters. Zij zijn er om jou te vertellen wat’s hot en not via de wondere wereld van het web. Dat is natuurlijk een heerlijke gedachte. Als Beth Dito Idol kan worden is het voor jou misschien ook niet te laat. Op je zolderkamer, achter je pc.

Dan twitter en twieter jij er de hele dag op los over wat je allemaal niet enorm belangwekkend, ontroerend, opvallend, mooi, schandalig of anderszins de moeite van het vertellen waard vindt. Op je zolderkamer. Nou kijk en je oma en jongere zusje zijn misschien best geïnteresseerd in jouw verbale diarree.

Een tijd terug las ik nog dat er op het World Web een virtueel kerkhof aan ongebruikte of stilletjes gestorven blogs lag. Twitter was het nieuwe medium. Iedereen aan de tweets. De spanningsboog van een goudvis kan je met dat gekwetter nog net overbruggen. Maar Twitter is niet om verhalen te vertellen, Twitter is om de aandacht te trekken.

Twitter is voor de blogger wat Reuters is voor de traditionele journalist. Bij nieuwsredacties zien die de hele dag persberichten van bijvoorbeld Reuters voorbij ratelen in hun inbox. Aan de journalist of redactielid om een geschikte selectie te maken voor het avondjournaal.

Bloggers worden niet alleen gevolgd maar volgen ook hun peers. Hoe meer jij op de hoogte bent van andermans leuke weetjes, des te meer up to date heet je zelf door het leven te gaan. Dus verwijst iedere blogger naar de blogs van andere urban icons en volgt eenieder zijn eigen volgelingen op twitter. Druk druk druk, als leek weet je door de waterval van tweets niet meer waar je moet kijken. There comes the blogger. Die legt jou uit wat er toe doet en niet.

De oligarchie van de Young and Happening.

Hoe komt Hendrikje daar tussen?In de eerste plaats kan je je blog beperkten tot iets waar jij helemaal gezellig van wordt zoals arbitrale vonnisen, aardappelen of games. Sleep overal RSS feeds vandaan, volg andere early adapters op tweeter. Voila. Fortune & virtual fame. Kijk je shinen in het licht van je laptop.

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!