ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 28 januari 2010

Geven we Penelope nog een kans?


Penelope Marchena. Twee weken geleden had niemand van haar gehoord. En dat was ook wel even zo gebleven, ware het niet dat haar biografie een aantal spelfouten bevatte en dat Penelope een uitzonderlijk lekker wijf is. Nu heeft half Nederland haar foto gezien en haar biografie gelezen . Op de blogs en in de blaadjes kunnen ze maar weinig sympathie opbrengen voor Penelope. Waarom eigenlijk?

- Ten eerste is Penelope (spreek uit Pee-ne-loo-pe) lijstrekker voor de TON. Waar de meeste mensen al weinig sympathie op kunnen brengen voor Neerlands Trots Rita, gaat daar voor een nummer 19 op de TON lijst al helemaal niet lukken.
- Ze geeft haar webhoster de schuld van de spelfouten. Hoewel dit politiek gezien heel handig is, is dit niet erg sympathiek.
- Ze staat met een erg kort rokje en een blote schouder op haar foto. En als er iets is wat wij conservatief volkje niet kunnen hebben is het wel een half nakende politica. We zijn toch zeker spaghettirepubliek Italië niet?
- Op haar foto zat ze in een lounge bar a la Nikki Beach, met een outfit a la Jennifer Lopez. En ziet ze er uit alsof ze wel van een dancefeestje of twee houdt. Niet heel Haags.

Na alle kritiek is Penelope ondergedoken. Niet heel erg lang, want woensdag kondigde de Volkskrant haar terugkeer al weer aan. Verder blijft ze hot nieuws doordat er een nep Hyves en nep twitter account is aangemaakt, vol met sexy foto’s en uiteraard spelfouten.

Nog maar enkele weken in politieke kringen, nog geen woord gesproken en nu al afgemaakt door de media. En dat alles op basis van een foto en wat tikfouten.Is sexy op de werkvloer niet bewonderingswaardig? Moeten wij vrouwen elkaar niet steunen? Zullen we haar dan toch maar voordeel van de twijfel geven? Penelope, blow us away!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen