ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdinsdag 19 januari 2010

Kasboek

Voor de kerst bestond mijn administratie uit een plank in mijn kledingkast en het laatje in mijn eettafel waar ik al mijn enveloppen ongeopend in wegschoof. Veel aandacht besteedde ik er niet aan. Ik had wel een systeem. Enveloppen met een gelig doorschijnsel, betekent “betalen”, want daar zit een acceptgiro in. Meer enveloppen van dezelfde afzender met gelig doorschijnsel is “aanmaning” en dan is het menens. Meestal pakte ik na een aantal van dat soort enveloppen mijn identifier om de crediteuren een voor een uit te schakelen. Na een betaalsessie waarin ik UPC, Waternet en IBG elimineerde voelde ik me heel vroom en sereen.

Deze dagen liggen ver achter me. Eerlijk gezegd weet ik niet wat die wanbetalende klaploper van toen bezielde. In de lange dagen tussen kerst en oud en nieuw heb ik de spaarder en kritische consument in mezelf gevonden. Ik ben naar de HEMA gegaan en heb zes dossiermappen aangeschaft, en tabbladen. In twee dagen zag ik mijn financiële leven van de afgelopen drie jaar aan me voorbijtrekken. Ik ontdekte dat mijn schamele inboedel (ik ben minimalist) met drie polissen verzekerd was, ik in de afgelopen twee jaar EUR 1480 aan mijn sportschool had afgedragen voor het niet gebruiken van de crosstrainer en ik aan mijn dagelijkse AH bezoek altijd EUR 15 kwijt ben, ongeacht de inhoud van mijn boodschappenmandje. Vooral dat van die AH bonnetjes vond ik fascinerend, zijn er meer mensen die dat hebben ontdekt?

Tijdens de surge door mijn administratie bracht ik verloren geldstromen in kaart, en ik bezwoer al dat geld voortaan naar mijn spaarrekening te sluizen. Zoals vaker met een nieuwe hobby sla ik nu een beetje door. Inmiddels worden mijn inkomsten en uitgaven nauwgezet bijgehouden in een vrolijk gekleurd kasboek. Ik plak bonnetjes en verzin budget maaltijden, “opgebakken oud brood is een prima vleesvervanger!”, zeg ik dan in mezelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen