ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 22 januari 2010

Uit de lucht gegrepen


Ik heb een uur over op Schiphol.
Dat is zeldzaam. Schiphol is voor mij een verzameling wazige beelden die in een sprintroute aan me voorbijtrekt. Via de Tijdschriften langs de Make up, en tien minuten crosscountry over de loopband naar de gate.

Vandaag is Schiphol in slowmotion.
Ik ben met een bonnetje achter de computer in de KPN communication zone gekropen. Even een potje communiceren op Schiphol. Dat kost 9 euro per uur.
In slow motion, communiceren op Schiphol is vrij duur. Eigenlijk is het ook niet de bedoeling dat je hier verbinding zoekt met de buitenwereld. Is vliegen niet de enige activiteit waarbij je verplicht "uit de lucht" bent? Je telefoon en je blackberry moeten uit. En dat terwijl je in de lucht hangt. Wat grappig.

Nog een half uur te doden. Een paar laatste smsjes en e-mails en dan klap ik mijn MacBook dicht. Dan zal ik twee uur tegelijkertijd in en uit de lucht zijn. In een no communication zone. TTYL.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen