Doorgaan naar hoofdcontent

All the single ladies


Schokkend nieuws vanuit Amerika: als je voor je dertigste je ware liefde niet hebt gevonden, kun je maar beter genoegen nemen met een wat minder perfect exemplaar. Aldus Lori Gottlieb in Marry Him: The Case for Settling for Mr. Good Enough.

Pardon?? Is er in mijn door deadlines gedomineerde leven nu ook een deadline gezet op het vinden van de ware?! Apparently so. Volgens Gottlieb zijn vrouwen geïndoctrineerd door romantische verhalen uit Hollywood films [ok, daar kan ik in meekomen] en is het na je dertigste tijd om te stoppen met zoeken en te pakken wat je pakken kunt.

Je verwachtingen bijstellen naar de werkelijkheid is één ding, maar dat betekent nog niet dat geluk een houdbaarheidsdatum heeft gekregen.
Nu wordt Gottlieb’s advies wel degelijk nageleefd door vele vrouwen - ook in mijn omgeving - die genoegen nemen met een "aardige" relatie, en dat stukje dat mist al dan niet buiten de deur zoeken. Maar ik ben een romanticus in hart en nieren en ik weiger dan ook te geloven dat het na je dertigste is afgelopen. Neem het verhaal van twee jeugdgeliefden die - allebei na een ander huwelijk - elkaar alsnog op 50 jarige leeftijd hebben gevonden. Ik ken ze. Persoonlijk. De cynicus zou opmerken dat zij haar "ware" dan in ieder geval voor haar dertigste heeft ontmoet.

Voor sommigen van ons is het volgens Gottlieb dus al te laat. Maar wat nu te doen als je nog wel (kort) de tijd hebt voor je dertig wordt?

De wiskundige Peter Backus berekende dat kans dat je je ware liefde tegenkomt 1 op 285.000 is. Hij gebruikte hiervoor de proef "Drake Equation," een berekening die meestal wordt gebruikt om de kans op buitenaards leven te berekenen [sommige mensen hebben echt tijd over]. Backus gebruikte deze proef in ieder geval om te berekenen hoeveel kans hij maakte om de ware tegen het lijf te lopen. Zijn input was gebaseerd op eigen bevindingen; zo beperkte hij de invoer tot heteroseksuele, hoogopgeleide, single vrouwen in zijn eigen leeftijdscategorie en woonachtig in de omgeving. Geen extreme invoerwaarden dus. De resultaten zijn bedroevend: de kans dat je de ware tegen het lijf loopt is niet veel groter dan de kans dat je een buitenaards wezen tegenkomt.

Misschien heeft mevrouw Gottlieb toch een punt...

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!