ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comdonderdag 4 februari 2010

All the single ladies


Schokkend nieuws vanuit Amerika: als je voor je dertigste je ware liefde niet hebt gevonden, kun je maar beter genoegen nemen met een wat minder perfect exemplaar. Aldus Lori Gottlieb in Marry Him: The Case for Settling for Mr. Good Enough.

Pardon?? Is er in mijn door deadlines gedomineerde leven nu ook een deadline gezet op het vinden van de ware?! Apparently so. Volgens Gottlieb zijn vrouwen geïndoctrineerd door romantische verhalen uit Hollywood films [ok, daar kan ik in meekomen] en is het na je dertigste tijd om te stoppen met zoeken en te pakken wat je pakken kunt.

Je verwachtingen bijstellen naar de werkelijkheid is één ding, maar dat betekent nog niet dat geluk een houdbaarheidsdatum heeft gekregen.
Nu wordt Gottlieb’s advies wel degelijk nageleefd door vele vrouwen - ook in mijn omgeving - die genoegen nemen met een "aardige" relatie, en dat stukje dat mist al dan niet buiten de deur zoeken. Maar ik ben een romanticus in hart en nieren en ik weiger dan ook te geloven dat het na je dertigste is afgelopen. Neem het verhaal van twee jeugdgeliefden die - allebei na een ander huwelijk - elkaar alsnog op 50 jarige leeftijd hebben gevonden. Ik ken ze. Persoonlijk. De cynicus zou opmerken dat zij haar "ware" dan in ieder geval voor haar dertigste heeft ontmoet.

Voor sommigen van ons is het volgens Gottlieb dus al te laat. Maar wat nu te doen als je nog wel (kort) de tijd hebt voor je dertig wordt?

De wiskundige Peter Backus berekende dat kans dat je je ware liefde tegenkomt 1 op 285.000 is. Hij gebruikte hiervoor de proef "Drake Equation," een berekening die meestal wordt gebruikt om de kans op buitenaards leven te berekenen [sommige mensen hebben echt tijd over]. Backus gebruikte deze proef in ieder geval om te berekenen hoeveel kans hij maakte om de ware tegen het lijf te lopen. Zijn input was gebaseerd op eigen bevindingen; zo beperkte hij de invoer tot heteroseksuele, hoogopgeleide, single vrouwen in zijn eigen leeftijdscategorie en woonachtig in de omgeving. Geen extreme invoerwaarden dus. De resultaten zijn bedroevend: de kans dat je de ware tegen het lijf loopt is niet veel groter dan de kans dat je een buitenaards wezen tegenkomt.

Misschien heeft mevrouw Gottlieb toch een punt...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen