ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 1 februari 2010

Bibi: back to the Future

Bibi van der Velden presenteerde gisteravond haar nieuwe Wearable Works of Art collectie tijdens de Amsterdam Fashion Week en de ZoZaGirls waren erbij. Was het vorig jaar nog bij de beesten af, dit jaar ging Bibi back to the future.
De voorpret begon met gepaste glamour in de polder. Inge de Bruijn had zichzelf stevig in de maquilage gezet en maakte een grand rentree met no name wingwomen en extensions. Nooit geweten dat Inge het zwembad heeft verruild voor de catwalk. Ook Kim Feenstra was van de partij, die ons toevertrouwde het licht in de WC “Freeeselijk” te vinden. We love you Kim, wij ook. Verder was het kwartet Waldemar-Sophie-Ruben-Laurien aanwezig en sierde Neerlands trots Yfke de catwalk.
Enfin, BN’ers, Beauties en wannbe’s (wat doet Frank van Idols tegenwoordig ook alweer?) wiegden heen en weer in afwachting van de show onder het genot van wat poppel.

De zaal was afgeladen. Een paar goodie bags verder en we zaten front row- op de trap. Toen werd het stil. Spotlight aan. En in het licht van de “Giant Laser” bleek dat Bibi een glamour-in-de-polder evenement toch artistieke allure kon meegeven.
De collectie die Bibi dit jaar neerzette was vrijwel het tegenovergestelde van vorig jaar. Tribal versies futuristisch, dierlijke materialen versus glas en gestroomlijnde vormen. Maar het was kunst met een K. Prachtig hoe muziek, licht en collectie op elkaar aansloten. De lazer maakte het geheel mysterieus en krachtig. De modellen hadden een futuristische nude look, waardoor de kunstwerken nog beter uitkwamen.
Hoogtepunten waren wat ons betreft het spiegeltjesmasker, de witte geblazen schouderbollen, het harnas van Yfke en de waterval van transparante bollen.

De stijl van de kunstwerken deed ons denken aan Gaga meets Gaultier. Metallic met een tikje Thierry Mugler. Maar in feite is Bibi’s kunst niet te vergelijken met een andere couturier. In 2006 opende Bibi samen met haar moeder en bekend beeldhouwer Michèle Deiters de Studio White Space. Als beeldhouwer drukt Bibi een heel eigen stempel op de collectie. Van juwelen was dan ook bijna geen sprake meer. Dit was kunst.

Dit was alweer de vijfde keer dat Bibi met haar 29 jaar deelnam aan de Amsterdam Fashion Week. Vorig jaar de openingsact en dit jaar de grand finale. Back to the future. Wij zijn er nog een beetje stil van.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen