ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 17 februari 2010

Goed gevoel

Mijn fiets laat het af weten, dus pak ik ’s ochtends tram 5 naar de Zuidas. Als ik de tram uit stap loop ik naar beneden, AH to go rechts, De Blauwe Engel links en een heel groot scherm met een lachende Maxima op de Olympische spelen recht voor mij. Nauta en Stibbe aan mijn rechter- en het WTC aan mijn linkerhand. Door het station. Door de grijze menigte. Vrouwen op hakken, mannen in pak. Iedereen gehaast. Iedereen in gedachten. Het bruggetje over ABN AMRO aan de linkerkant. De schoen van ING ver naar rechts. Iets dichterbij aan de rechterkant, Boekel de Neree, de hoek om links een kantoor van Rabobank en rechts Baker McKenzie. Ik zie de consultants van BCG lopen. Geen idee waar ze zitten, wel ergens in de buurt. Iets verder door naar de ITO toren met Zuidasparel Dicky’s en Houthoff en Accenture ergens daarboven.
Indrukwekkende namen in indrukwekkende gebouwen. Dit is waar ik van droomde als rechtenstudent. Het kloppende financiële hart van Nederland met achter gesloten deuren de intriges, geheime deals, rolkoffers, chanelpakjes en hoge hakken. Internationale onderhandelingen, dicht bij Schiphol. Ieder moment het vliegtuig pakken mocht het nodig zijn om een deal te redden.
Ok, with hinsight knowledge, is het allemaal een stuk minder glamour dan gedacht. Maar toch, ik werk hier in dit bijzondere stukje Amsterdam en zie het allemaal van dichtbij.
Met mijn latte macchiato in de hand en Amy Winehouse op de i-pod stap ik de lift in. Op mijn verdieping aangekomen stap ik de lift uit. Half 10, vandaag gaat een goede dag worden. Ik voel het.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen