ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 26 februari 2010

Insane in the brain


Vorige week posten we al over regel 1 van het bestaan op de ZuidAs: je bent altijd in control. Deze week besteedden we aandacht aan regel 2: je bent een can do persoon. Om de erudiete Vanilla Ice te quoten: “If you’ve got a problem. Yo. I’ll solve it”. Een Zuidasser lost nijpende kwesties met efficiëntie en kalmte op en is nooit zelf de oorzaak van het probleem.

Alleen als je kantoor heel veel geld oplevert (i.e. je bent partner) mag je met dictafoons naar toevallige passanten op de kantoorgang gaan smijten. Ben je geen partner? Dan ben je een visioen van redelijkheid, zen en totale overgave.

Helaas begrijpt niet iedereen dat je “lekker gek” voor thuis moet bewaren. Hoe je een carrière in de juristerij effectief de nek omdraait voordat je überhaupt een memootje hebt geschreven bewijst ene Leslie Brodie, rechtenstudente in de United States. Leslie is een persoonlijke kruistocht gestart tegen kantoor Kerr and Wagstaffe in California om volgens eigen zeggen een einde te maken aan seksisme en racisme binnen Amerikaanse advocatenkantoren. Ze stuurde een petitie naar ongeveer iedere rechtenstudent en advocaat in San Francisco waarbij ze het kantoor in kwestie beticht van een eenzijdige vertegenwoordiging binnen de maatschap (van blanke mannen van middelbare leeftijd). Daarnaast zou betreffende kantoor volgens Les alleen maar mooie jonge poppetjes aannemen. Tot zover niets nieuws. Een beetje ZoZa girl weet al jaren dat je met een matige cijferlijst alleen iets te vrezen hebt als je niet kan compenseren in de looks department. Lang leve de homogene maatschap!

Maar in plaats van dat deze Amerikaanse Zozette dat nou gewoon als nuttige informatie opslaat en verder gaat op carrière pad, slaat ze ouderwets door en stuurt een hysterische petitie door den lande . Niet omdat ze eruit is gekickt bij een studentstage kantoor in kwestie, maar omdat ze, ja het is waar, een slecht cijfer zou hebben gekregen van een van de partners van het kantoor, die aan een universiteit is verbonden.

En daarmee komen we bij de les 3 voor deze week Zozettes: pick your battles. Als ze al was gaan klagen over een aannamebeleid, had ze even moeten wachten tot ze uberhaupt was aangenomen. Meer info over Leslie en de petitie: http://www.abovethelaw.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen