ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 5 februari 2010

Internetdaten

Deze zozagirl is single en gevaarlijk dicht in de buurt van de big 3-0. En, hoewel het niet bon ton is om te zeggen, zoekende. Op zoek naar een hubby, een maatje of gewoon een lekkere geile vent. Als bankier zijnde is mij geleerd altijd je kansen te spreiden. Dus niet al je geld inzetten op aandelen, maar boor ook de money markets en de obligatiemarkt aan. Grotere kans op duurzame winst. Dus heb ik besloten niet alleen de kroegen aan te boren, maar ook vrienden en internet in te zetten. Dat laatste ‘voor de gein’ natuurlijk. Ik heb mij ingeschreven op Parship en relatieplanet.

Wat mij tot nu toe duidelijk is geworden, is dat er nauwelijks verschil bestaat tussen de virtuele en de echte datingwereld.

Net als in de echte wereld worden nieuwkomers met veel enthousiasme onthaald. Een nieuwe collega op de vloer die ook nog eens vrijgezel is en er goed uitziet is een reden om eens extra naar het koffiezetapparaat te lopen. In de virtuele wereld is dit wat duidelijker. Een nieuwe binnenkomer wordt met veel enthousiasme bekeken en bestookt met flirt verzoeken en berichtjes. Van ‘Ziet er goed uit!’ en ‘Lekker ding!’ tot pagina’s vol met zielenroerselen. Vooral dat laatste heeft bij mij en mijn vriendinnen tot de nodige hilariteit geleid. De een na de ander kwam voorbij met lange verhalen over vorige relaties, lievelingsgerechten (babi pangang) en namen van huisdieren.

En net zoals in de echte wereld is het ook in de online wereld niet sexy om ieder detail van je leven uit te blurpen nog voor je überhaupt een date hebt gehad.

Als je je profiel aanmaakt wordt je gevraagd naar een eisenpakket. Dit eisenpakketje komt dan online te staan. De losers die niet aan jouw eisenpakketje voldoen, hoeven zich dan ook niet te wagen aan een berichtje of een flirtverzoek.

Maar net zoals in de realiteit (waar je eisenpakketje misschien niet op je voorhoofd geschreven staat, maar toch echt wel in je houding uitgedrukt wordt) zijn het toch vaak de losers die reageren. De schaarse aantrekkelijke en leuke kandidaten die op internet te vinden zijn, reageren niet. Ook hier wederom geen verschil met gewoon de kroeg ingaan, waar de leuke jongens het moeilijkst te benaderen zijn.

Het voordeel van de kroeg is dat je er bier kan drinken en lol kan hebben met je vriendinnen.
Voor zover dus mijn kansen spreiden. Toch maar gewoon inzetten op de aandelenmarkt en gaan voor maximale winst.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen