ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.commaandag 8 februari 2010

Junior

Zondagochtend is een uitgelezen moment om je eens flink in het zweet te werken. Samenwonend Nederland doet dat doorgaans tussen de lakens. Single Nederland is veroordeeld tot sportschool of park.

Zweten in het park is zien en gezien worden. Het Vondelpark op zondagochtend is net fileflirten op de A2. Moet je ook zonder wederhelft je best doen om verleidelijk op en neer te hupsen tussen de junks en verfrommelde bierblikjes.

Iedereen weet dat aan verleidelijk op en neer bewegen veel alcohol of jarenlange gewenning voorafgaat.

Zweten op zondag doe ik dus liever in afzondering. In de sportschool. Ladies only, welteverstaan.

Tussen de verhitte gezichtjes onder guitige mutsjes krijg ik een ontspannen Hammam gevoel. Mevrouwen schamen zich niet om hier met buik en steunkousen over lycra-langebroek de wandelbandberg te beklimmen, onderwijl luid roepend in een mobieltje, geklemd tussen hoofddoek en oor.

Totdat Junior binnenkomt. Dan wordt het Harem uit de Amsterdamse binnenstad hitsig en wild. Vooral als Junior de dames instrueert hun borsten te schudden en “sjimmi-sjimiie-sjimmie” te roepen tussen een mambo en side step in. Dan geeft het Harem hoge keelgeluidjes als gratis toegift.

Junior is een tropische verrassing met rastavlechtjes en losse heupen. Junior geeft lessen “Les Mills” Body Jam, ofwel ongegeneerd wulps dansen op zweetneger muziek. Zelfs de stretching moet ‘sexy’. Junior doet dan zijn ogen dicht, knipt met zijn vingers en zwaait ritmisch heen en weer op een podiumpje. De mevrouwen kwijlen en vergeten de pasjes. Veel beter dan dit wordt de single zondagochtend niet.

Vriendin K en ik moeten daar altijd een beetje om lachen. Wijvinden Junior vooral schatting, zo zeggen we tegen elkaar. Junior is namelijk 21.

K is 33, recent gescheiden en heeft een kind van 6. Toen ik K vroeg wat ze daarna ging doen vertelde ze over een mannelijke “collega++” die langs kwam. Tegen het zondagavond syndroom – goed bekeken zit de hele zondag vol valkuiken voor de singlette. Ik knikte begrijpend. Van 25.
Jeetje.

Junior huppelde weg.

Ik ging nog wat achterstallige administratie wegwerken. Ideaal voor de zondag. K knikte meewarig.

Misschien is Justin Bieber nog op zoek.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen