ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comwoensdag 10 februari 2010

Op reis met kantoor


Ieder zichzelf respecterend kantoor heeft wel een weekendje skiën in haar budgetten ingecalculeerd. Bij het ene kantoor gaan ze met de touringbus naar Tirol, het andere kantoor vliegt zijn medewerkers via Geneve de Franse Alpen in.

Lekker een weekendje ontspannen, heet dat. Maar van ontspanning is nauwelijks sprake. Van inspanning des te meer. Inspanning om met je populaire kantoorgenoten (die ook allemaal skileraar zijn geweest tijdens hun studententijd) mee te komen die zwarte piste af.

Inspanning om goed uit de verf te komen bij de bazen, die je normaal nooit ziet en nu ineens naast je in de après-ski staan. Inspanning om met je collega’s over andere dingen dan werk te praten. Inspanning om die ene collega, waar je per ongeluk in een dronken bui mee hebt gezoend, te vermijden.

En inspanning om een heel weekend lang niet al te dronken te worden tijdens de après-ski, maar toch gezellig mee te doen.

Uitgeput kom je op maandagochtend terug op Schiphol en dezelfde dag wordt je gewoon weer op kantoor verwacht. Hoezo ontspannend weekendje?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen