ZoZuidAs is opgezet door drie jonge vrouwen. Temidden van turbulente tijden zijn wij onze carrière begonnen op de Zuidas als advocates en bankier. Het is geen Londen, het is geen New York, maar de Zuidas staat voor een beetje zakelijke glamour in de polder. Wij beschrijven wat er leeft op die vierkante kilometer kantoorspeeltuin bij het WTC, want we kennen het wel en wee van de Zuidas van binnenuit. De kredietcrisis liet ook de Zuidas niet onberoerd. Na 3 maanden dalende billables en dagelijks terugkerende hyvesmarathons, hadden wij tijd en inspiratie om onze habitat wat beter te bekijken. Onze observaties plaatsen we sinds 2009 online. Geniet ervan en stuur de posts door! Onze stukken verschijnen o.a. in Glamour. Voor tips en commentaar zijn we te bereiken via zozuidas@gmail.comvrijdag 12 maart 2010

Bos en Eurlings gaan het helemaal anders doen


De getormenteerde koning van de PvdA, Wouter Bos, kondigde zojuist aan zich niet beschikbaar te stellen als lijsttrekker en kamerlid voor zijn partij. Hij stopt er (voorlopig) mee.
Dit gebeurt een dag nadat Camiel Eurlings, de Kroonprins van het CDA, meedeelde uit te politiek te stappen.

Beiden geven ze aan dat hun gezinsleven prioriteit verdient boven de politiek.
Op de wipwap van werk en prive, bleek prive de dikkere van de twee.
Let wel, voor twee mannen in hun politieke prime.
Bos en Eurlings verlaten het toneel voor op termijn een MP Halsema en onze eigen Iron Lady Kroes in Europa. In Den Haag is het niet langer pikkies vergelijken, maar is Gerda's Glossygate issue du jour.
Is dit de feminisering van de politiek?
Is dit een revolutie?

De heren bewijzen in ieder geval een feilloos gevoel voor Zeitgeist te hebben
. In een tijd waarin de male chauvinist pigs op het schavot staan voor het veroorzaken van de kredietcrisis is het misschien hip om uit de kast te komen als thuisvader die de prioriteiten op de juiste plaats heeft. En dat ze op een moment vertrekken waarin de politieke verhoudingen nog rommeliger zijn dan een kinderkamer na een knutselmiddag is natuurlijk best handig van ze.
Enfin, ik gun het ze van harte, een betere work life balance. Lord knows, dat ze hard he
bben gewerkt en wellicht meer hebben opgegeven dan ze lief was.
Dankjewel Bos en Eurlings. En tot ziens?

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen