Doorgaan naar hoofdcontent

Bos en Eurlings gaan het helemaal anders doen


De getormenteerde koning van de PvdA, Wouter Bos, kondigde zojuist aan zich niet beschikbaar te stellen als lijsttrekker en kamerlid voor zijn partij. Hij stopt er (voorlopig) mee.
Dit gebeurt een dag nadat Camiel Eurlings, de Kroonprins van het CDA, meedeelde uit te politiek te stappen.

Beiden geven ze aan dat hun gezinsleven prioriteit verdient boven de politiek.
Op de wipwap van werk en prive, bleek prive de dikkere van de twee.
Let wel, voor twee mannen in hun politieke prime.
Bos en Eurlings verlaten het toneel voor op termijn een MP Halsema en onze eigen Iron Lady Kroes in Europa. In Den Haag is het niet langer pikkies vergelijken, maar is Gerda's Glossygate issue du jour.
Is dit de feminisering van de politiek?
Is dit een revolutie?

De heren bewijzen in ieder geval een feilloos gevoel voor Zeitgeist te hebben
. In een tijd waarin de male chauvinist pigs op het schavot staan voor het veroorzaken van de kredietcrisis is het misschien hip om uit de kast te komen als thuisvader die de prioriteiten op de juiste plaats heeft. En dat ze op een moment vertrekken waarin de politieke verhoudingen nog rommeliger zijn dan een kinderkamer na een knutselmiddag is natuurlijk best handig van ze.
Enfin, ik gun het ze van harte, een betere work life balance. Lord knows, dat ze hard he
bben gewerkt en wellicht meer hebben opgegeven dan ze lief was.
Dankjewel Bos en Eurlings. En tot ziens?

Reacties

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Populaire posts van deze blog

Floris & Fatima

Minder dan vijf procent van de advocaten bij de grote kantoren is allochtoon. Dat bleek uit de najaarsbijeenkomst van de commissie diversiteit van de Orde van Advocaten.
Als de Zuidas een persoon zou zijn, zou het een gezellige corpsbal van begin veertig zijn die in het weekend in een Lycra speelpak een Hollandsche buitensport beoefent (schaatsen of wielrennen). De Zuidas is immers nog steeds een roomblank bastion, met een strategisch gepositioneerde Rachid of geadopteerde Chinees voor het Benneton-gevoel. Klinkt hard en lullig. Maar laten we er niet om heen draaien. Ondanks dat de collegezaal steeds gekleurder is geworden, zie je de gekleurde Nederlanders nauwelijks terug bij het jurisprudentieontbijt op kantoor.
De Orde wil dat veranderen en riep een diversiteitsprogramma in het leven. Het woord diversiteit roept een hoop ge-schouderophaal onder collega’s op. “Die willen hier vaak helemaal niet bij een groot kantoor werken. Ze gaan liever als eenpitter aan de slag.”
Op bestuursnive…

Ik fake het....

‘En nu hebben we een investeerder gevonden die heilig in ons bedrijf gelooft!’ schreeuwt mijn oud klasgenoot, net iets te hard. De barman kijkt verstoord op. ‘We kunnen nu mensen aannemen en uitbreiden, Ik ga volgende week naar China om de productielijn op te zetten", gaat ze hysterisch verder. En terwijl ik mij vooral druk maak om mijn functioneringsgesprek de volgende dag, is zij al een uur aan het woord over haar eigen onderneming: Het eerste kwartier luister ik met interesse naar haar passionele betoog, maar na een uur begint mijn aandacht af te glijden naar de details in de armtattoo van de barman. Is dat een draak? ‘En jij? Hoe is het op jouw werk?’ vraagt ze plotseling. Verschrikt kijk ik op. ‘Nou’ antwoord ik. ‘Wel prima.’ Morgen mijn functioneringsgesprek, maar het gaat z’n gangetje.’ NGGGG gaat de quizzoemer: Fout antwoord’ ‘Wel prima’ is niet de kwalificatie die je aan je levenswerk kan hangen vindt het gros van mijn vrienden, maar ook mijn manager hangt de school …

We krijgen een nieuwe site!!

En dat is heel hard nodig, want deze blog startten wij in 2010 op Blogger, toen Hyves nog bestond en dit de meest gebruikte bloggersfunctie was. Maar inmiddels zijn we zeven jaar, twee boeken, tig social platforms en een SERIE! verder. En is onze site dus toe aan verandering. Over die serie:

Na 4 jaar dromen is hij er eindelijk. ZoZuidas de serie. Met Annet Malherbe en Mark Rietman in de hoofdrol. En ook Noortje Herlaar, Robert de Hoog, Guy Clemens en nieuwkomers Jouman Fattal en Bram Suijker spelen in de serie die voorjaar 2018 op NPO 3 komt.

Een serie over financiele schandalen, handtastelijke clienten, nachten doorwerken en kantoorborrels die volledig uit de hand lopen. De Zuidas dus. We maken de Zuidas toegankelijk vanuit een insider perspectief. Dankzij de serie gaat binnenkort een vernieuwde versie van ons boek ook weer in de verkoop.

Maar dat is niet alles. We willen meer met zozuidas... Schrijf je dus op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen!